TOP

Men’s Fashion Fair: ‘rustig maar effectief’

Ruiten shirts, gekleurde chino's en hippe colberts: mannenmodebeurs Men's Fashion Fair showde 4 augustus de nieuwste zomercollecties van 2012. Wij laten alvast wat highlights vanuit het World Fashion Centre zien.

Druk bezocht is de mannenmodebeurs (toegankelijk voor alle mannenmodeondernemers) misschien niet, toch zijn geen van de deelnemende kledingmerken ontevreden. Bij Marco de Deijn van European Fashion Team en Dave Coervermans van 2Gether Fashion lopen klanten af en aan. Coevermans: “Ze druppelen achter elkaar binnen en dat is best prettig, zo kan ik iedereen genoeg aandacht geven.” Eigenaresse van de mannenmodewinkel Schutz in Hoorn, Marie-France, noemt de beurs van inkoopcombinatie Forum Group een effectieve beurs: “Ik ben er meestal van vroeg in de ochtend tot laat in de middag. Ik zie veel collecties in één keer en kan ook direct orderen.”

De collecties
Een opvallende deelnemer is No Excess. Het kledingmerk pakt flink uit met het interieur van de stand en presentatie van de collectie. Op een stoere, houten tafel met metalen onderstel liggen korte, katoenen broeken in felle kleuren zoals gifgroen en kobaltblauw. De laatste tint komt in vrijwel alle collecties terug, zoals bij de casual kledingmerken Burlington en Relakz. Op het gebied van confectie brengt Carter & Davis slanke, soepel vallende jasjes. Een nieuw item binnen de collectie is een colbertjasje met een ritssluiting. Het Duitse kledingmerk Benvenuto focust zich ook op een slankere belijning, Steven van Vliet pakt uit met driedelige kostuums.

Wil je de collecties ook zien? Bekijk dan de beelden hiernaast.