TOP

Maxeda overweegt verkoop modeketens

Retailconcern Maxeda heeft besloten tot een strategische heroriëntatie van haar Fashion Groep, waaronder V&D, de Bijenkorf, Hunkemöller en M&S Mode vallen. Dit zou kunnen leiden tot verkoop van de winkelketens.

Maxeda wil zakenbanken JPMorgan en ING aanstellen om een breed onderzoek uit te voeren naar alle strategische opties voor de modeketens. Dit moet voor het eind van het jaar worden afgerond. Het is een reële optie dat tot verkoop van de modeketens wordt overgegaan. Het is onderdeel van de strategie van het bedrijf. In 2009 verkocht het bedrijf al modeketen Claudia Sträter en de juweliersketen Schaap & Citroen en in 2007 werd Hema al verkocht.

Tony DeNunzio, bestuursvoorzitter van Maxeda, licht het besluit in een persbericht toe: “Onze strategie is gericht op het creëren van retailmarktleiders van elk van onze winkelketens. Al onze fashion winkelketens hebben sterke marktposities bereikt en hebben een goede financiële performance laten zien tijdens de economische recessie, hetgeen het resultaat is van een op de lange termijn gerichte groeistrategie. We zijn

er dan ook van overtuigd dat onze fashion winkelketens nu klaar zijn voor de

volgende stap in hun ontwikkeling.”

Maxeda is als internationale retail groep met 9 winkelketens actief in 12 landen in Europa, Rusland, het Midden-Oosten en de Nederlandse Antillen. De helft van de winkels bevindt zich buiten Nederland. Naast de Bijenkorf, V&D, M&S Mode en Hunkemöller is Maxeda ook eigenaar van Praxis, Formido, Brico en Brico Plan-it.