TOP

Mattijs en Iris van Herpen op London Fashion Week

De twee Nederlandse ontwerpers Mattijs van Bergen en Iris van Herpen mochten hun collecties laten zien tijdens de London Fashion Week. Mattijs van Bergen mocht vrijdag 18 september zijn collectie showen, Iris van Herpen deed dat een dag later.

Mattijs

In de collectie van Mattijs werden veel klassieke items getoond, maar dan in kleuren van nu. Het silhouet was geïnspireerd op de jaren ’80, met volumineuze schouders. Door diepe kleuren en lichte materialen kwam de vorm van de vrouw goed naar voren. Mattijs van Bergen was op de London Fashion Week op uitnodiging van de organisatie van de Vauxhall Fashion Scout.

Iris van Herpen 
‘Radiant invasion’ was het thema van elf monumentale kledingstukken die Van Herpen liet zien. De collectie was gebaseerd op straling, die de designer op een positieve manier wilde uitbeelden in haar kleren. ”Door het digitale tijdperk hebben we allemaal straling om ons heen. Dat kun je zowel negatief als positief opvatten”, licht de ontwerpster toe op nu.nl. “Negatief doordat we niet weten wat de straling van mobiele telefoons en computers met onze gezondheid doet, maar ook positief omdat je binnen twee seconden je vriendin in Australië aan de telefoon kunt hebben.”

Reacties
Inkopers van het luxe warenhuis Harrods riepen na de show van Iris van Herpen dat zij een expositie aan haar wilden wijden. Belangrijke modeglossy’s als Vogue, Dazed&Confused en Vanity Fair bleken de collectie enthousiast te hebben ontvangen.