TOP

Matthew Williamson gastontwerper voor H&M

De collectie van Comme des Garçons is nog maar net uit de winkels verdwenen, of H&M maakt de volgende topdesigner alweer bekend waarmee de kledingketen gaan samenwerken. Deze keer is de Britse designer Matthew Williamson (37) gestrikt om een collectie te ontwerpen.

Zijn exclusieve lijn hangt vanaf 23 april in een aantal geselecteerde winkels. Een maand later volgt zijn collectie zomerkleding voor mannen en vrouwen, die in alle H&M-filialen wereldwijd te koop zal zijn. Williamson maakt hiermee zijn eerste herenlijn ooit, speciaal voor de Zweedse winkelketen.

De designer zegt het spannend te vinden dat zijn ontwerpen straks voor zoveel mensen wereldwijd bereikbaar is. “Ik hoop dat iedereen mijn kleding met veel plezier zal dragen.” Williamson brak in 1997 door in de Britse modescene, en kreeg vorig jaar een overzichtstentoonstelling in het Design Museum in Londen. Vorige maand werd hij genomineerd als Best Red Carpet Designer bij de British Fashion Awards.

De samenwerking van H&M met topdesigners begon in 2004 met Karl Lagerfeld. Later volgden onder andere Stella McCartney, Viktor & Rolf en Roberto Cavalli.

Bekijk ook de video