TOP

Mart Visser showt zomerse couture [foto’s]

Couturier Mart Visser presenteerde 8 maart 2014 zijn haute couture collectie voor aankomende zomer aan een select groepje genodigden. Textilia was erbij en doet verslag.

‘Een glas water kan de inspiratie zijn voor een hele collectie’, zo leerde Mart Visser ooit tijdens zijn opleiding van een docent. Zelf nam de couturier het schaduweffect van een pergola in Zuid-Frankrijk als uitgangspunt voor zijn nieuwste haute couture collectie. Het resultaat werd 8 maart 2014 geshowd in zijn eigen salon. Uit de 44 outfits selecteerde Textilia voor jou de 12 mooiste looks.

Typisch Mart

Met kleur, materiaal en zelfs dierenprints verraste Mart Visser zaterdag zijn publiek. Tegelijkertijd was de collectie ‘typisch Mart’: met hoge hakken en een sterk accent op de taille wist de couturier de vrouw weer op een voetstuk te zetten.

Kleur bekennen

Mart Visser koos voor uitgesproken kleuren. We zagen felle kleuren als blauw, roze, groen en rood, maar ook veel wit. De meeste outfits bestonden uit een beperkt aantal tinten, maar waren nimmer saai. Dit door de details of het gebruik van verschillende en verrassende combinaties van stoffen.

All about details

Met details en textuur zorgde Mart Visser voor verrassing. We zagen niet alleen dierenprints, maar ook steentjes, bewerkt leer, plissé, bijzondere kragen, ceinturen en linten. De clutch was het meest geziene accessoire en trok de aandacht met veel pailletten. 

Jassentrends

Na de grote winterjas die we afgelopen seizoen zoveel zagen, zet Mart Visser de volume-trend door naar de zomer. Ruimvallende zomerjassen waren volop in zijn collectie aanwezig, evenals capes en zomerleer. Met luchtige stoffen en ongevoerde mantels houd je deze zomer het hoofd koel. Opvallend waren de Geisha-achtige gewaden, waarbij de grens tussen jas of jurk soms moeilijk was te trekken.

De driekwartbroek

Hoewel de ontwerper de voorkeur leek te geven aan de jurk, kwam ook de broek regelmatig voorbij. De couturier verraste vriend en vijand zelfs met de driekwartbroek. De lange pantalons waren volumineus en zweefden over de catwalk. Ook zagen we een wel heel kort broekje voorbij komen. Dit werd gecompenseerd met een volumineuze en bedekkende jas.

Het korset 2.0

Ondanks de ‘geëmancipeerde’ broek, speelde ook het korset een grote rol in de collectie. Al leek de klassieker moderner dan ooit door bijvoorbeeld slangenprints of zachte stoffen als suède. 

Goed nieuws voor de kleine portemonnee: Mart Visser ontwerpt ook nog steeds voor V&D.