TOP

Mart Visser Kerkmeester De Nieuwe Kerk 2011

Voor de editie 2011 van de Kerkmeester van De Nieuwe Kerk is Mart Visser gevraagd. Van 26 augustus tot en met 2 oktober 2011 toont hij een voor De Nieuwe Kerk ontworpen modeinstallatie.

“Als Kerkmeester breng ik een ode aan de haute couture. Ik laat de bezoeker zien wat Nederland te bieden heeft op dat gebied”, zegt Mart Visser op de site van De Nieuwe Kerk. De couturier koos voor de installatie voor de bruidsjurk: “De bruidsjurk is altijd het sluitstuk van een haute coutureshow, vaak het topstuk en handschrift van de ontwerper.”

Visser koos zijn favoriete voorbeelden van bruidscouture en een aantal kunstwerken van toonaangevende couturiers en beeldend kunstenaars. Er is werk te zien van Edgar Vos, Frans Molenaar, Frank Govers, Max Heijmans, Dick Holthaus, Percy Irausquin, Jan Taminiau, Claes Iversen, Bibi van der Velden, Master and Creator/Simon de Boer, Anne de Grijff, Leonie Smelt, Pauline van Dongen, Mattijs van Bergen, Marga Weimans, Fong Leng en van Visser zelf.

De couturier volgt kunstenaar Krijn de Koning op, die in 2010 als eerste Kerkmeester een kunstwerk voor de kerk maakte. Ieder jaar zal De Nieuwe Kerk het gebouw voor ruim een maand in handen geven van een bekend, creatief persoon uit binnen- of buitenland.