TOP

Marc Cain viert verjaardag: 10 jaar online

Ondanks dat Marc Cain in 1973 haar deuren opende voor het vrouwelijk publiek, hebben zij in 2011 pas hun online deuren geopend. Marc Cain blikt terug op de afgelopen 10 jaar, waarin online ook voor dit Duitse modehuis steeds belangrijker werd. 

100% Made in Germany

In het jaar 1973 begon het succesverhaal van Marc Cain. Niet in Duitsland, maar in de Italiaanse stad Carpi. Deze stad stond bekend om de uitstekende breisels, wat nog steeds centraal staat in de Marc Cain collecties. In 1976 keerde de oprichter terug naar het Zwabische Bodelshausen, waar het succes van Marc Cain verder uitgroeide. 

Vandaag de dag wordt Marc Cain kleding in drieploegendienst genaaid, geprint en gebreid in de zogeheten Marc Cain City. Alle kleding is dus 100% Made in Germany. Doordat de kleding in eigen fabrieken wordt geproduceerd, heeft het merk goed zicht op de collectie. 

De stap naar online

Na jaren van offline verkopen werd het in 2011 tijd om ook hun online verkoopkanaal op te richten. Dit zorgde ervoor dat investeren in Marc Cain damesmode toegankelijker werd voor een groter publiek. Het online kanaal vormde vanaf dit moment een mooie aanvulling op de Marc Cain boutiques en de Marc Cain shop-in-shops, zoals Van Zuilen Mode deze biedt in hun fysieke winkel in Gorinchem. 

Grote stappen richting duurzame Marc Cain kleding

De stap van offline naar online is niet de enige stap die modelabel Marc Cain siert. Met hun campagne Rethink Together zetten zij ook grote stappen richting een meer duurzame modewereld. Marc Cain zegt hier het volgende over:

“We vinden het idee „Rethink Together“ belangrijk, omdat we allemaal moeten heroverwegen, voorzichtig handelen en onze verantwoordelijkheid pakken. Voor onze gemeenschappelijke toekomst en om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties.”

De Rethink Together collectie is een aanvulling op de cross-product duurzaamheid activiteiten en de supply chain en omvat alles, van materiaal tot apparatuur. Alle Rethink Together kleding wordt gemaakt van duurzame materialen en doorlopen een innovatief proces, waar minder water en minder chemicaliën worden gebruikt.