TOP

Maison Martin Margiela verder zonder Martin zelf

Aandeelhouder Renzo Rosso heeft min of meer bevestigd dat Martin Margiela zijn naar zichzelf vernoemde modehuis heeft verlaten.

Er deden al ruime tijd geruchten de ronde over het vertrek van Margiela. De ontwerper was al jaren veel minder betrokken bij het huis.

Maison
Margiela vertrekt terwijl zijn modehuis het 20-jarige jubileum viert, wat feestelijk werd ingeluid met de modeshow tijdens de Fashion Week in Parijs. Het modehuis blijft dus wel gewoon bestaan. “Er is een compleet nieuw ontwerpersteam aangesteld dat zich focust op een jonge, nieuwe energie. Margiela is niet langer meer betrokken bij het ontwerpproces’, aldus Rosso.

‘De onzichtbare’
Margiela werd altijd al ‘de onzichtbare’ genoemd, omdat hij vond dat niet hij, maar de kleding centraal moest staan. Zelfs de labels op zijn kledingstukken werden niet beschreven. De man is haast nooit gefotografeerd en interviews gaf hij alleen via de fax. Margiela behoorde tot de Zes van Antwerpen. Zijn ontwerpen zijn door meerdere musea opgekocht en tentoongesteld.

Renzo Rosso
Het Maison  is sinds 2002 in handen van Renzo Rosso, de eigenaar van de Diesel Group. Toen kocht hij een meerderheid van de aandelen op. Ook kocht hij vorig jaar een meerderheid van de aandelen in het Nederlandse modehuis Viktor&Rolf.