TOP

Maison de Bonneterie houdt op te bestaan

Maison de Bonneterie houdt na 125 jaar op te bestaan. Door de lang aanhoudende recessie is het volgens de directie economisch niet langer verantwoord de activiteiten voort te zetten. De warenhuizen in Amsterdam en Den Haag worden gesloten.

Nadat de medewerkers waren geïnformeerd maakte de directie van Maison de Bonneterie op vrijdagochtend 21 februari via een persbericht bekend de deuren van de winkels te sluiten. Ook de webwinkel zal worden gesloten. De economische crisis is het 125 jaar oude familiebedrijf fataal geworden. De directie en de aandeelhouders hebben de afgelopen tijd alle opties tegen het licht gehouden, waaronder verkoop van de winkels. Dit bleek echter niet haalbaar. In 2011 sloot het familiebedrijf al de kleinere vestiging in Laren.

Winkelpanden

De vakbonden zijn uitgenodigd voor overleg over een sociaal plan voor de honderd medewerkers van Maison de Bonneterie. Over de uiteindelijke sluitingsdatum wordt nog overlegd en tot die tijd blijven de winkels gewoon open. De familie blijft eigenaar van de monumentale winkelpanden aan het Rokin in Amsterdam en de Gravenstraat in Den Haag. Hiervoor worden nieuwe huurders gezocht. De outletstore in Heemstede is een huurpand en blijft voorlopig open voor het verkopen van voorraden.

Lange geschiedenis

De geschiedenis van Maison de Bonneterie gaat terug tot 1889 met de opening van een bonneterie-winkel aan de Kalverstraat in Amsterdam. Na een flinke verbouwing en uitbreiding van het pand werd in 1909 het huidige pand aan het Rokin geopend. In 1913 werd het tweede filiaal geopend in Den Haag. In het begin van het nieuwe millennium maakte de retailer uitstapjes naar Heemstede en Laren. In april 2009 werd anderhalf jaar na de opening de winkel in Heemstede voortgezet als outlet en in 2011 sloten de twee kleinere dames- en herenmodewinkels in Laren.