TOP

Mada van Gaans in de schijnwerpers bij Philips

'Lighting meets fashion' was het thema van het Illuminesca-evenement dat gisteravond in de Westergasfabriek werd gehouden. Philips zette Mada van Gaans, Iris van Herpen en Nikoline Liv Anderson in de spotlights tijdens een avond in het teken van winkelinrichting en verlichting.

Philips trakteerde de aanwezige gasten in de Westergasfabriek allereerst met een inspirerende bijdrage van Li Edelkoort. Dit keer niet over mode en kleding, maar over trends in winkelinrichting en verlichting. Belangrijk is dat we eigenlijk niet meer kunnen spreken van shop design, maar dat het ontwerpen van een winkel een vorm van landscape design is geworden. Alles is gericht op beleving, experience, zoals je ook in het landschap tegenkomt. De natuur wordt daarmee flink uitgelicht in de nieuwste interieurtrends, wat we terugzien in het gebruik van organische, natuurlijke vormen, maar ook het gebruik van ruwe materialen. Beton, ruw hout, en dat gemixt met de nieuwste lichttechnieken levert spannende winkelbeelden op.

Om dat te illustreren had Philips 3 jonge lichtontwerpers gevraagd de collecties van eveneens 3 jonge modeontwerpers te voorzien van een passend lichtontwerp. Mada van Gaans, Iris van Herpen en de Deense Nikoline Liv Anderson waren door Philips uitgenodigd hun collecties te showen. Iris had een selectie gemaakt uit de modellen die ze al tijdens de AIFW in juli had geshowd, Mada kwam daarentegen met haar nieuwste collectie voor zomer 2009. Alle items waren uitgevoerd in effen, voile-achtige stoffen. Zwierig en licht, transparant bijna, waren alle modellen, met als uitschieter een zalmroze all-in-one, die dankzij de gestrikte pijpen wel iets van een avondjurk weghad.