TOP

Lyle & Scott komt naar Nederland, Gant heeft nieuwe ceo en Granny’s Finest stopt ermee

Het Schotse mannenmodemerk Lyle & Scott opent zijn eerste Nederlandse winkel in Rotterdam. Verder: nieuw modemerk March the Label lanceert uniseks kledinglijn, breibedrijf Granny's Finest stopt ermee en Euretco heeft het boekjaar 2017 positief afgesloten. Dat en meer in het nieuwsoverzicht.

Lyle & Scott opent eerste Nederlandse winkel in Rotterdam

Het Schotse mannenmodemerk Lyle & Scott komt naar Nederland. Dat meldt de site Vastgoedmarkt.nl. Het bedrijf opent binnenkort zijn eerste winkel in het centrum van Rotterdam. De retailer is 1 juni begonnen met de verbouwing. Half augustus gaat de winkel van ongeveer 275 m2 aan de Meent 120 open. Half oktober opent het kledingmerk een tweede winkel in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catherijne in Utrecht. Lyle & Scott is een premium kledingmerk voor mannen en opgericht in 1874. De kleding is te herkennen aan het logo met de gouden adelaar.

GANT benoemt Brian Grevy als nieuwe ceo
 
Brian Grevy is aangesteld als de nieuwe ceo van GANT. Grevy komt van binnen de organisatie en neemt de functie over van Patrik Nillson die zich terugtrekt. Grevy leidt vanaf nu het originele American lifestyle-merk wereldwijd en rapporteert aan bestuursvoorzitter Thierry Guibert.

Nieuw modemerk March the Label lanceert uniseks kledinglijn

March the Label, een nieuw Nederlands kledingmerk, lanceerde op dinsdag 29 mei een kledinglijn via Kickstarter met als ultiem doel: kleding ontwerpen die draagbaar is voor iedereen, ongeacht welk geslacht, welke afkomst of welke voorkeuren je hebt. Binnen 10 dagen was de beoogde € 5.000,- al opgehaald, meldt het merk in een persbericht.

Breibedrijf Granny’s Finest stopt ermee

Granny’s Finest houdt op te bestaan. Dat meldt het AD. De breiende oma’s hebben te horen gekregen dat het bestuur het faillissement heeft aangevraagd. Volgens Granny’s Finest is het niet meer haalbaar om door te gaan. De materiaalkosten waren hoog, er was alleen omzet in de winter en de logistiek – het rondbrengen van de wol en het ophalen van de mutsen en sjaals – was duur, schrijft het bedrijf aan de breisters. In december 2016 interviewden we de oprichtersHet bedrijf was begonnen als Rotterdamse handwerkclub om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan. Eind 2016 heeft Granny’s Finest 500 breiende oma’s en vijftig verkooppunten in Nederland. 

Euretco: meer omzet, meer winst in 2017

Euretco was in 2017 goed voor een nettowinst van 3,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarrekening van de retailserviceorganisatie, meldt Retailnews. Een jaar eerder stond er nog een winst van 2,4 miljoen euro onder de streep.