TOP

Lowe Alpine International herstructureert kledingdivisie

Lowe Alpine International Srl heeft zijn kledingdivisie grondig geherstructureerd. Hiermee moet een belangrijke kostenbesparing worden bereikt, waardoor per direct meer fondsen beschikbaar komen voor de succesvolle rugzakdivisie van het bedrijf.

De herstructurering van de kledingdivisie is een gevolg van de wereldwijde financiële crisis waardoor Lowe Alpine International srl de afgelopen twee jaar minder kredietfaciliteiten van zijn banken kreeg dan voorheen. Dit legde een grote druk op het werkkapitaal van het bedrijf. Om snel structurele verbetering in deze situatie te brengen, heeft Lowe Alpine besloten om met onmiddellijke ingang een grondige herstructurering van zijn kledingdivisie door te voeren.

 

Benelux

Als onderdeel van de genoemde herstructurering is de kledingdivisie in Italië met ingang van 1 juli 2010 gesloten. Het management van de kledingdivisie wordt overgebracht naar het Engelse kantoor in Kendal, waar ook de R&D van de rugzakdivisie onderdak vindt. In de komende maanden zal de toekomst van de kledingdivisie nader worden heroverwogen.

De internationale klantenservice, administratie, marketing en logistiek blijven gewoon vanuit Italië opereren. De verschillende dochterbedrijven van Lowe Alpine in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en de Benelux worden door deze reorganisatie niet geraakt. Ook schoenenfabrikant Asolo, die onder dezelfde eigenaars valt, wordt niet getroffen.

 

Rugzakdivisie

Lowe Alpine geeft door deze beslissing volledige prioriteit aan de verdere uitbouw van zijn belangrijkste productgroep, de meer dan veertig jaar oude rugzakdivisie. De laatste jaren heeft deze divisie wereldwijd, maar vooral ook in de Benelux weer een opmerkelijk groei doormaakte. Illustratief voor de marktleidende positie is dat Lowe Alpine deze week op de vakbeurs OutDoor in Friedrichshafen weer een belangrijke prijs mag ophalen. Een rugzak van Lowe Alpine won een Outdoor Industry Innovation Award.