TOP

Liu Jo presenteert ‘betere denim’


In het najaar van 2019 brengt het Italiaanse Liu Jo een capsulelijn met duurzaam geproduceerde jeans op de markt, genaamd Better Denim.

De capsulecollectie bestaat uit dertien modellen in de bestaande fits, van skinny en slim tot de mom jeans. De spijkerbroeken zijn gemaakt in samenwerking met de in duurzame denim gespecialiseerde producenten Candiani en Isko. Bij Better Denim wordt onder andere minder gebruik gemaakt van water, chemicaliën en energie. Zo gebruikt Candiani ‘chitosan’, een 100 procent biologisch afbreekbaar natuurlijk polymeer, gemaakt van het skelet van schaaldieren. Daarnaast is de verftechnologie Indigo Juice ontwikkeld, waarbij de indigokleurstof alleen op de bovenste laag werkt, zonder de kleurechtheid te verminderen.

 

Lage milieu impact

Isko gebruikt op zijn beurt voor Liu Jo Better Denim stoffen uit diens duurzame Earth Fit-collectie. Deze materialen – waaronder biologisch katoen, gerecycled katoen en gerecycled polyester – worden gemaakt met een lage milieu impact. 

 

Tot in de details

Het merk streeft ernaar zich tot in de details te verbeteren. Het label is gemaakt van afvalmateriaal van appelschillen, de knopen van aluminium die geen vervuilde galvanische behandeling bevat en de ritssluitingen zijn van gerecycled polyester. Daarnaast bevat de tag een builtje met zaden, die de koper kan zaaien. De jeans is verder verpakt in honderd procent gerecyclede polybags met daaroverheen een eigen milieuvriendelijke verpakking.

 

LJ 1LJ2LJ3