TOP

Licentiehouder van Mistral-schoenen stopt ermee

Footex International bv uit Hazerswoude, de licentiehouder voor de schoenen van Mistral en Bruno Banani, beëindigt alle bedrijfsactiviteiten. "We hadden te maken met moeilijke marktomstandigheden en te weinig klanten."

“De collecties voor herfst/winter 2014 zullen niet uitgeleverd worden en de showroom in Cast wordt gesloten. Afgelopen seizoen hebben we het interieur van de showroom in Cast nog veranderd, maar dat was niet voldoende”, vertelt accountmanager Jan Kees Feijen aan het vakblad Schoenvisie.

Volgens Feijen zag Pleun van Broere, de eigenaar van Footex International, het niet meer zitten om verder te gaan met de schoenencollecties van Mistral en Bruno Banani en heeft hij besloten de bedrijfsactiviteiten te beëindigen.

Licenties
Footex International bezat sinds 1 januari 2011 de wereldwijde schoenenlicentie van het surfmerk Mistral. Vanaf het voorjaar/zomerseizoen 2013 was Footex International ook de importeur en distributeur van de schoenencollectie van het Duitse lifestylemerk Bruno Banani in de Benelux. Tot eind 2010 had Footex International bv ook de schoenenlicentie van Gaastra. Daarna nam Gaastra de ontwikkeling, productie en verkoop van de schoenencollecties in eigen hand.

Te weinig klanten
Feijen: “We hadden te maken met moeilijke marktomstandigheden en te weinig klanten. Er is van alles te veel, vooral qua lifestyle merken in de schoenenbranche. Ook waren de collecties van Mistral in het begin niet goed genoeg. Dat is later is wel verbeterd.”   

Volgens Feijen was de naamsbekendheid van Mistral bij jongeren niet groot genoeg en deed Mistral zelf te weinig aan marketing om het merk bekender te maken.

Leuk bedrijf
“Het is sneu dat de activiteiten van Footex International nu ophouden, want het was een leuk bedrijf om voor te werken,” aldus Feijen.

Pleun Broere, eigenaar van Footex International, was in het buitenland en daarom niet bereikbaar voor een reactie.