TOP

Li-Ning opent eerste Amerikaanse winkel

Het Chinese sportmerk Li-Ning maakt de stap naar Amerika. Het merk opent hier volgende maand de eerste winkel.

De winkel komt in Portland (Oregon) en zal de eerste eigen winkel zijn buiten Azië. Met de winkel wil Li-Ning de strijd aan gaan met Nike en Adidas. CEO Zhang Zhiyong zegt in een interview met Reuters dat het merk met de Amerikaanse winkel wil gaan kijken hoe het in Amerika ontvangen wordt. Hij vertelt dat sportkleding met oriëntaalse elementen de eerste producten zijn die worden getest in Amerika. Tai Chi wordt het thema van deze lijn.

Het sportmerk Li Ning is opgericht door ex-Olpymisch turner Li Ning. Hij heeft maar liefst 106 gouden medailles gewonnen in zijn sportcarrière. In China is hij een nationale sportheld. Hij ontwikkelde sportkleding met als doel zoveel mogelijk mensen te voorzien van goede sportkleding en schoenen.

Inmiddels is het merk uitgegroeid tot één van de grootste sportmerken in eigen land met meer dan 6500 winkels. In Nederland is het merk minder groot. Li-Ning heeft meerdere sportcollecties zoals fitness, basketball en tafeltennis. In Nederland is rapper Ali B. de ambassadeur van het merk.