TOP

Lekker warm met Devold dankzij Nomad

Meer dan 150 jaar ervaring. Vier generaties kennis die is doorgegeven van zoon op zoon. Dit alles staat aan de basis van de geschiedenis van het merk Devold. Het Noorse wollen ondergoedmerk zal vanaf 2010 ook op de Nederlandse en Belgische markt verschijnen en vertegenwoordigd worden door de Nomad Company.

De Noor Ole Andreas Devold begon zijn eerste textielfabriek in 1853. Toen al stonden producten gemaakt van de beste en fijnste kwaliteit wol voor hem centraal. Tegenwoordig staat er in het stadje Alesund (de thuisbasis van Devold) aan de westkust van Noorwegen, een Devold museum waar de vroegere wolmachines geflankeerd worden door vele authentieke foto’s uit de geschiedenis van dit merk.

Wol en kwaliteit
Een geschiedenis die nog voortleeft tot op de dag van vandaag. Zo produceert Devold al haar producten nog in de Europese Unie, met respect voor mens en natuur. Ook heeft Devold het complete productieproces, vanaf de ruwe wol tot aan de confectie, volledig in eigen beheer. Zo wordt gegarandeerd dat de kwaliteit van de producten en de jarenlange kennis over wol en wolverwerking, niet verloren zal gaat.

Vanaf 1 januari zal Devold (voor dames, heren en kids mini-ondergoed) op de Nederlandse en Belgische markt worden vertegenwoordigd door The Nomad Company. De mogelijkheid om ‘live’ kennis te maken met het merk is er tijdens de Ispo in München (Hal A6 standnummer 115). Een testexemplaar is tevens op te halen in de Nomad showroom C31 in het SBC in Leusden.