TOP

Label to Watch: MAYN *

Met een achtergrond in kunstgeschiedenis, ontwerpt Maja Podrug onder de naam MAYN vernieuwende, minimalistische mannenmode. De reacties op haar eerst twee collecties, die ze toonde tijdens de Amsterdam Fashion Week, waren positief en ook DJ Martin Garrix is fan.

Textilia sprak Maja Podrug van MAYN:

Waarom ben je een mannenmodemerk gestart?

 “In Kroatië, waar ik vandaan kom, is mannenmode nog niet zo een groot verkend gebied. Ook had ik het idee dat mannen steeds open gaan staan voor mode. Toch ben ik nu ook bezig met een vrouwencollectie. Ik had al wat uniseks items in mijn collectie, maar nu wil ik voor het komende seizoen dan ook vrouwenmode in eenzelfde stijl brengen.

Wat maakt MAYN anders dan andere mannenmodelabels?

“Ik ontwerp minimalistische mode, waar altijd iets innovatiefs aan is. Bij het ene stuk is het de constructie die vernieuwend is, bij een ander ontwerp zijn het de materialen. Ook houd ik ervan om kledingstukken te ontwerpen die op verschillende manieren gedragen kunnen worden.  Maar ik hou daarin wel altijd het functionele aspect van een kledingstuk in mijn achterhoofd.”

MAYN2MAYN3

MAYN S/S2016

Hoe gaat het tot nu toe?

“Goed, we werken samen met een groot Amsterdams PR-bureau krijgen daardoor veel goede persaandacht. Zo had een stylist kleding van ons geleend voor DJ Martin Garrix en hij vond het zo mooi, dat hij de helft van de kleding wilde houden. Daarnaast zijn de reacties op onze shows tijdens de Amsterdam Fashion Week ook erg positief. Het was een goede platform om MAYN te lanceren.”

Wat is je doel voor de komende jaren?

“We zouden graag een aantal goede verkooppunten in zowel Nederland als in de rest van Europa willen hebben. Op dit moment verkopen we vooral op onze eigen webshop en zijn we in gesprek met een winkel in Berlijn. Ik hoop dat mijn collecties binnen vijf jaar in verschillende winkels in de grote Europese steden te hangen.”