TOP

La Salle: duurzaamheid speelt een belangrijke rol

LaSalle kan terugblikken op een jaar vol uitdagingen, maar het vrouwenmodemerk blijft zijn doelen nastreven en past zich tegelijkertijd aan de veranderende markt aan. Onverminderd belangrijk is het streven naar duurzaamheid. Hoewel milieuvriendelijke materialen nu door meer merken worden gebruikt, koos LaSalle ruim tien jaar geleden al voor duurzaamheid.

Het merk streeft ernaar in 2025 zeventig procent van de kleding te maken van milieuvriendelijke stoffen. “We zoeken altijd nieuwe materialen met de juiste balans tussen materiaal, kwaliteit en de juiste prijs”, zegt designer Ana Nikovska, die de zoektocht naar de beste stoffen in 2020 “iets lastiger dan normaal” vond. “Je moet ze kunnen voelen en ervaren, dat kan niet op afstand. Maar we zijn er toch in geslaagd.” Een duurzame kwaliteit die een belangrijke rol speelt in de collectie voor najaar 2021 is viscose met een FSC label. Het keurmerk van het Forest Stewardship Council garandeert dat hout dat is gebruikt voor de viscose afkomstig is van duurzame houtkap. Nieuw is het gebruik van het eveneens duurzame Tencel jersey gecombineerd met wol. De stof voelt hierdoor warmer aan en is er in een rijkere en diepere kleurmelange.

De invloed van de coronapandemie zien we terug in de nieuwe najaarscollectie. Vrouwen zijn meer thuis gaan werken en daarom is behoefte aan een nieuw soort garderobe. LaSalle brengt daarom homewear, stijlvolle en comfortabele kleding voor veel verschillende gelegenheden.


Info: www.lasalle-fashion.com, 020-3446601