TOP

KvK steunt ondernemers in crisis met cursus

De Kamer van Koophandel probeert ondernemers zo veel mogelijk te helpen nu het economisch slechter gaat. Behalve tips en artikelen op de website, geeft de Kamer van Koophandel ook de cursus Ondernemen met Tegenwind. Afgelopen week was de eerste editie in Utrecht waar ruim 100 ondernemers op af kwamen.

De Kvk gaat tijdens de cursus in op vragen als: hoe kan je de effecten van de crisis beperken en hoe kan je blijven groeien? Michael Kortbeek, voorzitter van de KvK Midden-Nederland, vertelt aan het Financieel Dagblad: “We krijgen steeds vaker telefoontjes van verontruste ondernemers. Vandaar dat we de cursus zijn begonnen. We willen deze iedere maand laten terugkomen.”

De eerstvolgende cursus, ‘Ondernemen met Tegenwind‘, wordt donderdag 26 maart gehouden in Almere. Tijdens deze workshop geeft Richard Haex een presentatie met de titel ‘Hoe kom ik sterker uit de crisis’ en wordt er in groepen aandacht besteedt aan thema’s als marketing en acquisitie. Michael Kortbeek in het FD: “Maar het gaat niet alleen om de workshops. Het is ook fijn om met andere ondernemers te praten.” Daarom organiseert de KvK voor deelnemers een netwerkborrel na afloop.