TOP

Britse golffederatie presenteert uitgebreide studie naar golfkleding en -schoenen

De Britse golfbond BGIA heeft het eerste deel van een uit drie delen bestaande studie over golfschoenen en golfmateriaal afgerond. Het project wordt gesteund door het onderzoeksbureau van de Britse Kamer van Koophandel.

Op de website van de golfbond staat een samenvatting van het onderzoek. Wie het hele rapport wil lezen moet fors in de buidel tasten. Het eerste deel kost 2000 euro. Het aanschaffen van alle drie de delen levert een korting op en kost in totaal ‘slechts’ 5000 euro.

Het eerste deel van het onderzoek gaat over Zuid-Europese landen. Nederland komt samen met veel Noord-Europese landen in deel 3 aan bod. Het doel van de studie is om een actueel beeld van de marktsituatie in het golf te verkrijgen. De voorzitter van de BGIA Davis Wells zei: “Er is veel veranderd sinds ons laatste onderzoek in 2004. Er zijn veel relatief nieuwe golfmarkten. De groei van het internet tast de distributiekanalen aan. De technologie op het gebied van weefsels heeft veel vooruitgang geboekt en de eisen van de eindgebruiker zijn veranderd.”