TOP

Kleurkaart kindermode winter 2010

Wat worden de kleuren van winter 2010? Onze kindermodetrendwatcher Tineke Igel licht alvast een tipje van de sluier op.

Kindermodetrendwatcher Tineke Igel voorspelt een beschermend winterbeeld met donkere tinten (inkt) en pittige oppeppers.

Denimblue
Naast verschillende tinten bijna-zwart is denim blue (effen en mêlee) een belangrijke kleur voor non-denims en dan vooral voor jersey tops en sweats. Zelfs groenen krijgen een blauwe inslag, denk maar eens aan petrol. Grijs mêlee zal het komend seizoen meer een antraciet mêlee zijn, zodat dit helemaal past in het utilitybeeld. Pastels moet je zien als combinatiekleur, want deze zachte tintjes kunnen niet zonder begeleiding van de mysterieuze tonen.

Paars
In de tweede kleurgroep is paars niet alleen voor meisjes, maar ook voor jongens dominant. De eigenzinnigste tint in het spectrum varieert van ijzig of mauveachtig tot warm; zelfs roze zal meer naar violet gaan.

Warme herfsttinten
De derde groep is ronduit warm. Denk maar aan de herfst met geel, oranje, amber en rode tinten, of beige en grijzen die je ‘opwarmt’ door de combinatie met bruin.

Intensieve kleuren
Ten slotte zijn er de intensieve kleuren. Zelfs ecomaterialen zullen, nu het technisch mogelijk is, steeds vaker in fellere tinten verschijnen. De oppeppers zijn komende winter felgroen, petrol, limoen, kobalt of oranje voor bijvoorbeeld glanzende jacks.

Materialen
Tineke Igel verwacht een winter met veel viltachtige wollen, zwaardere kabeltruien, workwear en details van uniformen zoals in een zeemanscaban. Dessins van exotische dieren en planten of folkloristische jacquards spelen een vrolijk wijs.