TOP

Kleurkaart jeans zomer 2010

Textilia kijkt altijd vooruit. Zo verklapt onze trendwatcher Jan Agelink welke kleuren vólgende zomer de dienst gaan uitmaken in het jeanssegment.

De kleuren op de kleurkaart voor het jeanssegment voor zomer 2010 zijn eigenlijk allemaal vertalingen van pastellen. “De kleuren zijn een soort vergrijsde regenboog”, licht trendanalist Jan Agelink toe. “Gematigd optimistisch dus, net zoals het seizoen.” Het kleurenpalet bestaat uit vier belangrijke groepen: de gelen, groenen, blauw-paarsen en huidkleuren. Geel wordt al een tijdje gepromoot in het jongere segment en breekt nu op grote schaal door. Voor de jeansmarkt vertaalt zich dit in allerlei experimentele gelen, die kunnen worden gebruikt als accent bij grijs-tonen of samen als een familie. Bij de groene kleuren overheerst het pastelgevoel en in de blauw-paarse kleurgroep vinden we middentonen die erg bruikbaar zijn in de jeansmarkt, bijvoorbeeld voor blokruiten en strepen. De huidkleuren gaan van roze en beige naar helder wit en zijn geschikt voor een romantische noot of als surrealistisch effect. De kleurkaart voor jeans is multifunctioneel te gebruiken. Met het accent op blauw-paars kom je in de workwear sfeer, de gelen maken het sportief, de groenen alternatief en de huidtonen romantisch. Gebruik je alle kleuren bij elkaar, dan kan er iets heel geks en vernieuwends ontstaan.

 

De kleurkaart jeans is samen met 7 andere kleurkaarten voor zomer 2010 verschenen bij Textilia 19/20 op 8 mei. Wilt u meer kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder uw winkelpersoneel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestelt u snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kleurkaarten.