TOP

Kleurkaart jeans winter 2010-2011

Wat worden de kleuren van winter 2010? Onze trendwatcher Jan Agelink licht alvast een tipje van de sluier op.

Op de jeanskleurkaart staan veel blauwen en daarmee speelt deze kleur dan ook direct de hoofdrol voor winter 2010-2011. Blauw staat voor saamhorigheid en collectiviteit, belangrijke trendfactoren in deze onzekere tijden.

Het winterbeeld zal qua styling veel invloeden van uniformen laten zien. Denk dan aan het Mao-jasje of stofjassen. Het silhouet is voor mannen en vrouwen aansluitend; er zijn veel skinnyvarianten met laag kruis. Hier past het gevoel van blauw goed bij. “Al met al gaan we komende winter zeker niet over-the-top”, stelt jeanstrendwatcher Jan Agelink, “want het stoffige van Captain’s Blue geeft het best de teneur van deze winterkaart aan. Het vergrijsde aspect zie je bijvoorbeeld terug in bruin en zelfs zwart heeft een zweem van grijs.”

Het ultralichte Bit of Blue verwijst naar intensief gebleekte denims. Deze tint is onmisbaar, omdat er nog altijd een punkachtig stijlbeeld is te zien in de jeansgroep. Tegelijk kun je via de handmatigheid van zo’n heavy bleached denim een link leggen met de handmatigheid van volumineuze breisels. Hier is het wel een beetje de schijn die bedriegt, omdat het gaat om ingenieuze lichtgewicht varianten. De kleur Teal speelt eigenlijk net zo’n sleutelrol, omdat deze de verbinding legt tussen vergrijsd en expressief.

Er zullen veel grafische, hardlijnige prints in zwart-wit plus accentkleuren te zien zijn in nieuwe collecties. Hiervoor zijn Orange Rust, Surf the Web en de accentkleur Old Gold de aangewezen tinten, hoewel dat geel komende winter waarschijnlijk voor het laatst te zien is.

Kleurkaarten bestellen:

De abonnees van Textilia hebben ze al een week in huis, de halfjaarlijks verschijnende kleurkaarten voor het nieuwe modeseizoen. Ze zijn verschenen bij Textilia 45/46. Wil je ook deze kleurkaarten hebben, bijvoorbeeld om onder je personeel te verspreiden? Dat kan! Via het online bestelformulier bestel je snel en makkelijk extra sets kleurkaarten. De kosten bedragen €10,00 per set van 8 kleurkaarten (betreffende de 8 segmenten).

Klik hier voor het bestelformulier.