TOP

Kindermodevakbeurs Kleine Fabriek 10 onthult nieuwkomers

Swart en Oilily zijn weer terug op Kleine Fabriek. In totaal zullen meer dan 400 labels op de eerstvolgende, alweer 10de editie van de Kleine Fabriek hun wintercollecties voor 2010 laten zien.

Een aantal oude bekenden zal weer terug op het nest zijn, onthult Kleine Fabriek. Naast French Connection en Twin Set Girl zijn het de Nederlandse luxelabels Swart en Oilily die misschien wel voor de grootste verrassing zorgen. Swart staat weer fris in de startblokken na de overname door Network & Concepts. Oilily hoopt natuurlijk na zijn faillissement van afgelopen voorjaar weer helemaal terug te komen, onder de vleugels van de oprichters, de familie Olsthoorn.

Naast bekende kinderkledingmerken als Antik Batik, Bellerose, Guess, Tumble ‘n Dry, Bakker Made with Love en Digger is ook een aantal nieuwkomers uit binnen- en buitenland

gecontracteerd. Zo heeft Kleine Fabriek de primeur van het nieuwe Nederlandse kinderlabel Super Ego Brand, het Zweedse ecologische textielmerk Brokiga en het ingetogen kinderlabel Rose Desbois. Nieuwe deelnemers afkomstig uit Italië zullen zijn: Murphy & Nye, Killah, Denny Rose Young Girl en Keyart.

De Kleine Fabriek die tegelijk met de WFC-beurs Just Kidz plaatsvindt op 10 en 11 januari 2010, koos opnieuw de ruime, lichte Parkhal van de Rai als plaats van handeling.

Bekijk hier de magisch show van Swart voor winter 2009 tijdens de AIFW.