TOP

Kijken: metamorfoses op de catwalk van Ninamounah

Op zaterdag 7 maart showde Ninamounah tijdens Amsterdam Fashion Week de vijfde collectie, genaamd Complete Metamorphosis.

Tijdens Amsterdam Fashion Week showde Ninamounah het tweede deel van de vijfde collectie, genaamd 005 Complete Metamorphosis pt.2. Vorig seizoen was het eerste deel van deze collectie op de catwalk te zien voor zomer 2020. De show toonde modellen op stelten, jong en oud, man en vrouw. Zij droegen ‘tailored’ pakken, overhemden en sterke silhouetten. Deze collectie borduurt voort op Ninamounah’s grootste inspiratiebron: het snijpunt van biologie en mode.

Biologie en mode

Dit is de vierde keer dat Ninamounah geprogrammeerd stond op Amsterdam Fashion Week. Internationaal gaat het ook goed met het Amsterdamse label onder leiding van creatief directeur en ontwerper Ninamounah Langestraat en brand director Robin Burggraaf: Ninamounah heeft onlangs topmodel Bella Hadid tweemaal gekleed tijdens Paris Fashion Week.

Dominante silhouetten

Centraal in de collectie staan pakken, overhemden en stropdassen met dominante silhouetten en sterke schouders. Het geheel heeft een luxe punkuitstraling. Ninamounah heeft niet als doel zichzelf elk nieuw seizoen drastisch opnieuw uit te vinden, maar kiest ervoor om basisstukken te perfectioneren en opnieuw te interpreteren. Het merk wordt geproduceerd in lokale ateliers waar voor een deel restvoorraden worden gerecycled.