TOP

Karl-Heinz Müller annuleert zijn nieuwe modebeurs LOCK alweer

Ken je die mop van die nieuwe modebeurs in Berlijn? Hij ging niet door... De nieuwe beurs LOCK, die Bread&Butter-oprichter Karl-Heinz Müller op 15 januari in Tempelhof in Hangar 7 tot leven wilde brengen, is geannuleerd . Dat is donderdagavond 8 november door Müller aangekondigd in een gedetailleerde verklaring aan de media.

Sportswear International meldt dat de deze week aangekondigde beurs van Karl-Heinz Müller niet doorgaat. De voormalige oprichter van Bread & Butter zegt dat de reden voor deze beslissing voortkomt uit “bestaande irritaties en te veel onzekerheden met betrekking tot de huur van Hangar 7. […] Voor mij als organisator van een B2B-beurs betekent dit een gebrek aan een langetermijnplanning.”

In een interview met Sportswear International dat maandag 5 november werd gepubliceerd, vermeldde Müller dit ontbrekende perspectief niet, maar wees alleen op de uitdaging om de 120 tot 130 exposanten te rekruteren die hij nodig zou hebben om de ruimte op de juiste manier te vullen: “Als er niet genoeg bevestigingen zijn, dan laat ik de beurs voorbijgaan of ik organiseer LOCK op een later tijdstip”, verklaarde hij een paar dagen geleden. Het is duidelijk dat er nu een ander obstakel in de weg zit.

Behoefte aan nieuwe grote beweging

Niettemin liet Müller in de persverklaring van 8 november ruimte over om het evenement in de toekomst te organiseren, omdat hij de noodzaak ziet van iets nieuws: “Onze sector heeft behoefte aan een nieuwe, grote beweging, een soort unie van alle marktspelers, die de dezelfde doelen en intenties […] Onze hele branche – van merken tot retailers – kwam vast te zitten in een dilemma, dat we allemaal samen verantwoordelijk zijn voor […] we moeten samen de uitdaging aangaan. […] ] Het heeft een ontmoetingsplaats nodig waar gelijkgestemde mensen uit de industrie en de detailhandel […] elkaar willen en kunnen vinden.

En: “We hebben een goed idee nodig om de geïnteresseerde, goed geïnformeerde consument te betrekken die graag consumeert. Hoe, wanneer en waar dit zal gebeuren, kan ik op dit moment niet zeggen. Maar daar wil ik in de toekomst aan werken en alle gelijkgestemde geesten uitnodigen om een rol te spelen en met ideeën te komen.”