TOP

Jonge ontwerpers schitteren op Prelude

De Stadsschouwburg in Amsterdam vormde gisteren het schitterende decor voor de zesde editie van de Prelude. Ontwerper Mattijs was met zijn collectie in lichte neutralen en hartenthema de absolute favoriet van de show.

De Prelude wordt georganiseerd door de Dutch Fashion Foundation en Mercedes Benz en heeft als doel om jonge Nederlandse ontwerpers nationaal en internationaal te steunen en op de kaart te zetten. Dit keer showden Catta Donkersloot, Sebastic, Mattijs, Marcha Hüskes, Sjaak Hullekes en Conny Groenewegen. Het beeld was over het algemeen donker en ingetogen met veel keurige simpele jurkjes, maar de collectie van Mattijs was de verfrissende uitschieter van de avond. 

Catta Donkersloot gebruikte overwegend zwart, wit en grijs in haar wintercollectie, vooral in contasten en lijnenspellen. De modellen voor Sebastic hadden weinig om het lijf en showden luxe ondermode voor mannen, in de sfeer van La Perla. Mattijs viel op met zijn frisse collectie in lichte tinten en fijne plissé en vouweffecten. De collectie van Marcha Hüskes was opvallend clean met keurige jurkjes in zwart, grijs en rood. De mannencollectie van Sjaak Hullekes was een mix van jagers en collegnerds, met vesten, truien en laarzen over broeken. Conny Groenewegen speelde met kleurverloop, lagen en volumes in overwegend aardetinten.

Bekijk de slideshow rechts. 

Bekijk de Prelude