TOP

Jong voetbaltalent speelt hoofdrol in documentaire

Voor een jong voetbaltalent zijn de valkuilen legio. Het grote geld dat lonkt, de voetbaljungle, maar ook een chaotisch gezinsleven en een wispelturige vader. In de documentaire 'De prijs van de hemel' volgt filmmaker Jack Janssen de potentiële topspeler Pablo tussen zijn 13de en 14de jaar. Een jaar waarin er veel voor hem op het spel staat.

De dertienjarige VWO-er Pablo Paulino Rosario is een groot voetbaltalent. Hij blinkt uit bij het Amsterdamse DWS, de club waar ooit Frank Rijkaard en Ruud Gullit hun voetballoopbaan zijn begonnen. Pablo’s trainer heeft het idee dat zijn pupil nog wel eens groter zou kunnen worden dan Gullit. Zowel Ajax, PSV als Feyenoord willen Pablo aan hun selectie toevoegen.

Ontworstelen
Ook op school moet hij laten zien wat hij kan. Door zijn frequente afwezigheid tijdens de lessen presteert hij onder de maat. Pablo moet zich op allerlei fronten bewijzen. Om de weg naar de top te volgen zal Pablo zich moeten ontworstelen aan zijn milieu. Weliswaar beschikt hij over een grote mentale kracht en innemende sociale kwaliteiten, maar de vraag is of hem dat gaat lukken.

 

Televisie
Noteer alvast in je agenda donderdag 7 juni 2012. Op Nederland 2 zal van 22.58-23.58 uur de documentaire ‘De prijs van de hemel’ met in de hoofdrol Pablo worden uitgezonden.