TOP

Jimmy Choo voor H&M toch massaal op Marktplaats.nl

Ondanks de nieuwe regels die H&M had ingevoerd om doorverkoop te minimaliseren, stonden op 14 november een half uur na de start van de verkoop al veel items op Marktplaats.nl

Ook voorgaande jaren was het succes van de eenmalige collecties van H&M direct zichtbaar op Marktplaats.nl. Het kledingaanbod van onder andere Comme des Garçons, Viktor&Rolf en Roberto Cavalli liet een duidelijke stijging zien, slechts enkele uren nadat hordes fashionista’s de rekken van de winkelketen plunderden.

Jimmy Choo
Bij Jimmy Choo ging het dit keer niet anders met de doorverkoop. De dag na de start van de verkoop gaf Marktplaats al veertig pagina’s vol met kleding en schoenen van Jimmy Choo voor H&M. “We betreuren het”, zegt Elke Kieft van H&M. “Maar op Marktplaats.nl mogen mensen privé kleding verkopen, dat kunnen we niet tegen houden. Wat wij met deze collecties willen bereiken is het betaalbaar maken van design. Dat die prijzen in de doorverkoop dan over de kop staan, is uiteraard niet de bedoeling.”

Tevreden klanten
Wel brachten de nieuwe regels een verschil in de tevredenheid van de klanten. “Iedereen was erg tevreden over het verloop van de dag”, aldus Kieft. “De klanten kregen nu de kans om rustig te kijken en konden meestal kopen wat ze wilden kopen. Het is leuk om te zien dat je binnen vijf minuten alles verkoopt, maar het is nog leuker als de klanten tevreden zijn. Deze nieuwe aanpak zorgde voor wat rustigere winkelomstandigheden.”

Bestsellers
Was het bij Viktor&Rolf vooral de trouwjurk, bij Jimmy Choo waren meerdere items favoriet. “Bij de dames ging het snel met het suède one-shoulder jurkje. Dat was internationaal ook een groot succes. De overknee-boots waren favoriet bij de schoenen. Op de herenafdeling vlogen de leren jacks over de toonbank.”

Bijkomen
Liefhebbers van designerscollecties bij H&M hebben nog krap drie weken om bij te komen van Jimmy Choo en zich voor te bereiden op de nieuwe lijn. Vanaf 5 december hangt namelijk de lingeriecollectie van Sonia Rykiel in de H&M-winkels.