TOP

Jeansmerk Blue Blood is failliet

Het jeansmerk van Steve te Pas is failliet. Voor alle medewerkers op het Amsterdamse hoofdkantoor is ontslag aangevraagd. Curator Nils Reerink van De Metz Advocaten hoopt op een doorstart.

Op dit moment zijn er gesprekken met partijen die interesse in het merk hebben, meldt marketing en pr-manager bij Blue Blood Willa Stoutenbeek. “De curator heeft iedereen verzocht om gewoon te komen werken, zodat een mogelijke doorstart in goede banen kan worden geleid.”

Het nieuws kwam gisteren hard aan bij de medewerkers op het hoofdkantoor. Stoutenbeek: “Het slaat in als een bom.” Op de vraag of ze het faillissement zag aankomen, zegt ze: “Het is voor iedereen een moeilijke tijd maar dit komt toch als een volkomen verrassing.” Winkeliers worden op dit moment door de medewerkers op de hoogte gesteld. Uit een belronde van Textilia blijkt dat zij behoorlijk teleurgesteld zijn. “Blue Blood is één van de trekkers in de winkel”, zegt iemand die niet bij naam genoemd wil worden.

Kosten
Het faillissement komt niet helemaal uit de lucht vallen. Eerder dit jaar bracht Blue Blood de klanten al middels een brief op de hoogte dat er financiële problemen waren. Daarnaast klaagden schuldeisers die anoniem willen blijven, al langere tijd over de liquiditeitsproblemen van het bedrijf.

Prijs omlaag
Steve te Pas maakte begin augustus bekend dat Blue Blood bij een nieuw Amerikaans bedrijf Blue Blood Global License, waar oprichter Steve te Pas deels eigenaar van is, zou worden ondergebracht. Steve Te Pas is hiervan eigenaar samen met Martine Mang en Jose Sfez van de HTP Group uit Hong Kong. Dit bedrijf maakte Ed Hardy en 7 Seven groot en produceert daarnaast voor veel grote labels (denk aan Dolce & Gabbana, D Squared en Abercrombie & Fitch). Het hoofdkantoor van Blue Blood verhuist van Amsterdam naar New York. Met de overheveling van de productie naar China ging de prijs van jeans met bijna de helft omlaag.