TOP

@jantrendman spot: Virtual Reality

Trendforecaster Jan Agelink (@jantrendman) – spotte deze week weer een aantal innovatieve trends op het gebied van o.a Virtual Reality. Lees je vaak de blogs van Jan en wil je meer weten over trends en de invloed hiervan op de modebranche? Op 12 januari vertelt Jan tijdens de Trendsafari uitgebreid over alle trends rondom het thema 'prototype'.

DIYVR Virtual Reality 

Op het eerste gezicht lijkt virtual reality een ontwikkeling die nog ver weg staat van alledaags gebruik. Maar de virtuele wereld is dichterbij dan je denkt. DIYVR (do it yourself virtual reality) is een initiatief, bedacht om virtual reality toegankelijker te maken voor een groot publiek.
Virtual Reality wordt nu al gezien als het mediaplatform van de toekomst, maar is vandaag de dag nog onbetaalbaar vanwege dure apparatuur en ontoegankelijke hardware. Maar er is een doorbraak in opkomst. In samenwerking met ontwikkelaar Tony Parisi en bijbehorende organisatie Third Eye, is de campagne GLAM software ontstaan. Deze campagne brengt virtual reality naar een nieuw en meer toegankelijk level.

DIYVR by Patrick Buckley


LittleBits 

LittleBits is een initiatief om van kant en klare electronica-onderdelen, zelf gemakkelijk miniprototypes te maken. Door middel van dit nieuwe concept leer je naast het samenstellen van eigen ontwerpen, ook de basisprincipes van elektronica.
Dit concept is niet geheel nieuw, echter gaat LittleBits een stap verder dan eedere gebruiksvriendelijke elektronica. Door de mogelijkheid te bieden, je eigengemaakte prototypes via de Cloud te automatiseren en besturen. Met dit nieuwe (speelse) concept is een grote stap gezet richting het zelf creëren van gebruiksvriendelijke elektronica.

 

 

LittleBits

Cucalu

Spelen met vormen
Cucalu, ontworpen door kunstenaar Daniel Disselkoen, is een interactief spel voor op je smartphone. Met Cucalu ga je op zoek naar vormen in je omgeving, je begint met het spotten van cirkels. Zodra je een cirkel gevonden hebt maakt je een foto met je smartphone via de app. Daarna krijg je andere opdrachten, zoals het spotten van vierkanten en driehoeken of specifiekere uitdagingen. Andere spelers zien je werk en kunnen je belonen. De app maakt je bewust van je omgeving en de vormen om je heen.

 

Cucalu from Daniel Disselkoen on Vimeo.


Meer Trends? Bezoek onze Trendsafari!

P R O T O T Y P E – Dat is het thema van de derde editie van de Trendsafari met trendwatcher Jan Agelink! Wat zijn de nieuwe thema’s voor zomer 2016? En welke silhouetten, kleuren, materialen en prints passen hier bij? Mis het niet, op 12 januari vindt de Trendsafari plaats in het A-Lab in Amsterdam.

inschrijven2-icoon     info-icoon