TOP

@jantrendman spot: Supermarkt of Style [foto’s en video]

Trendforecaster Jan Agelink spotte voor Textilia deze week weer een nieuwe trend: Supermarkt of Style. Want als Karl Lagerfeld zich eraan waagt, dan is boodschappen doen het nieuwe winkelen.

Karl Lagerfeld, de creative director van Chanel, weet hoe hij een spektakel moet maken van zijn catwalkshows. Ook zijn laatste wintereditie op 4 maart 2014 was weer sensationeel.

Karl’s parodie

Lagerfeld transformeerde het Grand Palais in Parijs tot een high end supermarkt waar de modellen kris kras doorheen liepen ‘te winkelen’. Het resultaat was een kleurrijk, vermakelijk en in alle opzichten creatief te noemen show, die ook een beetje als parodie op ons dagelijkse overconsumptie kon worden gelezen.

Chanel1

Tweed cola en Chanel-kettingzaag

Producten in het schap van deze ‘Chanel Shopping Center’ waren allen uitgedacht en vormgeven door het Chanel-team. Er waren schappen vol flessen tweed cola en tweed lemon, pakken toast met gebrandmerkte Chanel-logo’s, potten Chanel-verf gelabeld ‘Gris Jersey’, vuilniszakken – normaal sac poubelle – omgedoopt tot sac plus belle en – als kers op de taart – een kettingzaag met een echte Chanel-ketting.

Chanel4

Chanel0

En oja, mode!

Je zou bijna vergeten dat er ook nieuwe mode werd getoond. De hoge hakken kunnen nu echt definitief in de kast. Alle modellen liepen op sportschoenen. Hier had Lagerfeld zich echt op uitgeleefd. De trend van textiel in trainers krijgt door hem nog een extra boost omdat hij alle mogelijke combinaties met de iconische Chanel tweed heeft door vertaald in de footwear. Er liep zelfs een sportschoen-laars van textiel rond.

Chanel7

Chanel6

Gaten, scheuren en comfy

De jurkjes, jasjes en jumpsuits hadden allen de grandeur van een couture merk maar waren toch ‘gedemocratiseerd’ door de straat met hier en daar wat gaten en scheuren en een comfortabele ‘sportswear’ pasvorm.

Chanel9

Chanel8