TOP

@jantrendman spot: spring craft!

Trendforecaster Jan Agelink - a.k.a. @jantrendman - spot voor Textilia deze week weer nieuwe trends. Deze week is de lente is in aantocht! Deze lente wordt extra groen door ambachtelijke technieken, innovatieve manieren van hergebruik en biologische technologie.

De lente is in aantocht! En het wordt een groene lente in alle opzichten. Het mode en winkel aanbod dat fris en nieuw aanvoelt heeft alles te maken met ambachtelijke technieken, innovatieve manieren van hergebruik en biologische technologie. Kijk mee naar deze concepten waar een draadje los mag hangen…

Green catwalk / Dries van Noten ss 2015

Een catwalk gemaakt van mos leek het. In werkelijkheid een enorm getuft kleed van verschillende groene wollen garen maakte dat het leek alsof de modellen door een midzomermacht liepen. Gemaakt in Buenos Aires laat de video zien hoe dit kleed tot stand is gekomen. Waar kopen we zo’n kleed?


Faustine Steinmetz

Faustina leidt een studio in Oost London waar zelf garen worden gespind en stoffen geweven. Vervolgens worden er iconische kledingstukken van gemaakt ( veel jeanswear ) , het soort dat iedereen wel in zijn garderobe heeft hangen. Het enige onderscheidende verschil is dat deze helemaal met de hand zijn gemaakt.
De rijkheid die de stofuitdrukking krijgt door dit proces valt op en is inspirerend om te vertalen in een nieuw stoffen thema voor deze lente.

www.faustinesteinmetz.com

Faustine

Faustine

Faustine

G-star restored denim

Voor deze lente put G-star uit hun rijke verleden en archief van werkmanskleding met een collectie die op verschillend manieren herstelde jeans laten zien.
Deze lijn denim heeft een uniek handmatig karakter die we nog nooit bij dit merk hebben mogen zien.

G star

g star

g star


Infarm.de

De ‘indoor farming’ trend heeft een nieuwe voortrekker gekregen in de vorm van INFARM. Een beweging die oa in de vorm van een cafe en winkel het ‘vertical warming’ stimuleert en propageert. Ongeacht seizoen of soort van ruimte, overal kun je voortaan je eigen, en dus lokale, eten verbouwen.

Infarm


Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Op 11 mei organiseert Textilia de Trenddag. Bekende trendwatchers als Christine Boland (vrouwenmode), Jan Agelink (Jeans & Sportfashion) en Els van Son (schoenenmode) belichten de trends voor zomer 2016. Door inspirerend beeld en geluid, samengevat in verschillende kleurrijke presentaties, word je op nieuwe ideeën gebracht en ga je met een frisse blik het nieuwe inkoopseizoen tegemoet. Dierentuin Artis in Amsterdam vormt het decor van deze Trenddag. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en Artis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Tot 12 april ontvang je €20,- vroegboekkorting! 

info-icoon