TOP

@jantrendman spot: muziek x sportfashion

Muziek en mode zijn een creatieve twee-eenheid in de huidige pop cultuur. Hier weer drie nieuwe kruisbestuivingen;

Adidas x Pharrell Williams

Na wat geruchten hier en daar is het nu eindelijk officieel aangekondigd: Adidas gaat met Pharrell Williams samenwerken voor het zomerseizoen van 2014! Details zijn erg beperkt op dit moment, maar wat we wel weten is dat dit de eerste keer is voor Adidas dat ze met iemand samenwerken die ook een eigen modebedrijf heeft, namelijk Pharrell’s Bionic Yarn.

Bionic Yarn is een initiatief waarbij ze plastic uit de zee hergebruiken voor fabric, het zal dan ook in sommige van Pharrell’s opkomende projecten gebruikt worden. We zijn in elk geval heel benieuwd waar de twee ‘giants’ mee zullen komen.

Puma x Solange Knowles

Het is zover: Girls of Blaze, de eerste collectie van zangeres Solange Knowles en Puma, is een feit.

Solange, de zus van en tegwnwoordig ook creative director van Puma, huurde vier opkomende ontwerpers in om Puma te voorzien van frisse creatieve input voor de Pumasneakerlijn Disc Blazer Style, die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1992.

Dit is de eerste keer dat Puma’s Disc Blazer style voor vrouwen is gemaakt, maar volgens Solange heeft de collectie ook een sterke aantrekkingskracht op mannen. De zangeres kreeg al meerdere verzoeken van mannen om de sneakers ook in grotere maten te leveren.

Nike x Ricardo Tisci

Oké, Ricardo Tisci is geen popster, maar voor een een creative director van een van de meest toonaangevende modehuizen (Givenchy) heeft ie wel een behoorlijke sterrenstatus. Door zijn extravangante, expressieve mode collectie’s trekken alle grote rockers der aarde naar hem toe en geven hem center stage.

En nu dus deze samenwerking met Nike. Basketbal was Tisci’s favoriete sport als kind, dus de Nike Air Force 1 collectie een logische lieveling van de Italiaanse ontwerper. De collectie heet Nike + R.T. AF1 en zal in vier stylen en twee kleuren verkrijgbaar zijn.