TOP

@jantrendman spot: Digital Natives part II

Trendforecaster Jan Agelink spote voor Textilia deze week de laatste trends op lifestylegebied. Want digital natives, die blijven zich ontwikkelen!

Wie met technologie is opgegroeid, zoals Dave Hakkens en Borre Akkersdijk, omarmt innovatieve concepten als phonebloks en wearable technology. Wat was het ook alweer? Lees hier de update van Textilia’s trendforecaster Jan Agelink.

Phonebloks deel 2

Mijn allereerste blog ging over ‘phonebloks’: een modulaire telefoon ontwikkeld door designer Dave Hakkens. In een bijzonder charmant filmpje vertelde hij over het idee van deze telefoon als antwoord op alle e-waste die we in dit digitale tijdperk aan het maken zijn. Inmiddels gaat het goed met de telefoon van Dave Hakkens: meerdere serieuze partners die mee wil werken aan de ontwikkeling van deze telefoon hebben zich al gemeld. Wederom in een filmpje – die krap twee weken geleden uitkwam – wordt de stand van zaken uitgelegd. Kijk hier naar de update van phonebloks:

The BB Suit

Borre Akkersdijk is onder andere een trendforecaster, fashion en textieldesigner. Hij heeft in samenwerking met de TU Eindhoven, 22Tracks (een muziek platform), CRISP (een smart textielservice), Daan Spangenberg Graphics en Want.nl (een online technologie- en gadgets-magazine ) een pak gemaakt. Of eigenlijk gebreid. Het pak laat ons zien hoe ‘wearable technology’ toegepast kan worden.

Wearable technology kan de drager verbinden met andere mensen en plaatsen en zo nieuwe gebruikservaringen te creëren. ByBorre ontwikkelde een nieuwe manier van 3D-breien om de technologie in de stof verweven te krijgen. De BB Suit bevat WiFi, GPS, Bluetooth en NFC. Geïntroduceerd heeft Borre dit pak al: dragend op het SXSW-festival in Austin, Texas (een terugkerend jaarlijks congres/festival voor muziek, film en interactieve media). Je kon Borre er overal mee volgen, muziek óp – en van hem downloaden, en van alles op het festival een up-to-date-verslag krijgen.

Boek nu!                                                                                                        

Wil jij weten wat dé zomertrends van 2015 worden? Kom dan 2 juni 2014 naar de trendsafari van Jan Agelink bij ‘fietsenconcept’ Vanmoof. Textilia’s trendforecaster verklapt je er de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mode en storedesign. Wees er snel bij, want op is op!

directinschrijven

Jan Agelink is trendforecaster op het gebied van mode en storedesign, met een focus op de denim, casual en sportfashionmarkt. Naast het geven van presentaties adviseert hij merken als Hugo Boss Green, O’Neill en De Bijenkorf. Onder zijn alias Jan Trendman blogt Jan elke week voor Textilia.nl over de laatste trends. Volg Jan ook op Instagram