TOP

@jantrendman spot: de winkel wordt een clubhuis*

Goede winkelconcepten, waarbij je meteen aanvoelt dat ze de nieuwe consument snappen, openen dagelijks. Hoe ziet de winkel van morgen eruit?

De nieuwe winkel is een verzamelplek. Een fysieke plek om je persoonlijke interesses te delen, gelijkgestemde te ontmoeten en samen iets te doen met deze interesse en tenslotte om ook wat nieuws te leren.

Eigenlijk wordt de winkel een nieuw soort clubhuis waar al deze zaken aan bod komen. Een paar sprankelende voorbeelden;

Your Story

Dit winkel concept is een hele interessante en blijft zich vernieuwen. De winkel heet: ‘Story’ met elke 4 tot 6 weken een complete verandering van inventaris en thema. Zo hebben ze recentelijk de winkel verbouwd tot ‘Your Story’ waarin Youtube en al zijn vloggers centraal staat. In een samenwerking met youtube kanaal AwesomenessTV zijn er 6 vloggers en hun persoonlijke thema kanalen uitgebeeld in producten én zijn er natuurlijk verschillende meet & greets gepland. Ondertussen natuurlijk meteen een goed voorbeeld van het vermengen van online en offline retail…

thisisstory.com

YourStory 

Your Story 

Your Story 

Your Story 

Your Story

Rapha Cycle Club Amsterdam

Rapha Cycle Club bestaat al in Engeland, Australie, Japan en Noord Amerika en nu dus ook in Nederland, Amsterdam om precies te zijn in de negen straatjes. De Rapha Cycle Clubs zijn opgericht om een inspirerende ontmoetingsplaats te creëeren voor wielrenners wereldwijd. In de grote fietssteden vind de winkels met de nieuwste Rapha producten, de gelimiteerde Rapha Cycle Club items en een café die de koffie en eten serveert. De clubs zenden races rechtsreeks uit, houden expositities en organiseren evenementen. Het perfecte thuis om te genietenen van de sport en cultuur van het wielrennen.

http://pages.rapha.cc/nl/clubs-nl/rapha-cycle-club-amsterdam

Rapha 

Ralpha 

Ralpha 

Rapha

Hand-Eye supply

Een winkel met als onderwerp workwear. Allerlei soorten gereedschap, werkuniformen, boeken over klussen en het creëren van je eigen bouwsels zijn hier onder een dak te vinden. Alles heeft hier te maken met een verhaal over ‘maken’. Bovendien is de winkel een verzamelplaats voor presentaties en lezingen die onder de noemer ‘Curiosity Club’ op vaste dagen in de week worden gehouden. Hierin vertelt een designer over zijn projecten en persoonlijke ervaringen om te andere te inspireren.

www.handeyesupply.com

Hand eye supply 

Hand eye supply 

Hand eye supply