TOP

@jantrendman spot: breitrends

Trendforecaster Jan Agelink - a.k.a. @jantrendman - spot voor Textilia weer nieuwe trends. Deze week vier voorbeelden van de breitrend.

Factory of the future – Knyttan

Een nieuw soort winkel verschijnt aan de horizon. Eentje waar jezelf beslist hoe je product eruit ziet en dat wordt gemaakt waar je bij staat. Zoals bij Knyttan; Knyttan is een klein designercollectief die in ‘Somerset House’ in Londen door middel van crowdfunding een winkel is gestart. In deze winkel is het mogelijk je eigen gebreide trui te produceren.

Breitrend - Knyttan 2

De kleuren zijn bepaald door designers en alle producten zijn gemaakt van het beste Italiaanse merinowol. In de winkel is het mogelijk om verschillende modellen te passen. Hierna is het tijd om een ontwerp te maken op een van de tablets. Als het helemaal naar je wens is dan wordt het ontwerp doorgestuurd naar de industriële breimachine waar na een enige tijd het product uit komt.

 

Space knits – Nicci James

De mannenmodeontwerpster Nicci James creëert breisels geïnspireerd door ruimteschepen en de jeugd. De toekomst speelt een grote rol in het eindexamenproject genaamd ‘spaceAGE’. De collectie is gemaakt voor ‘the explorer of an alternate future’, zegt ze. Hierbij mixt James sci-fi voorspellingen van de stripboeken uit de jaren 50, sci-fi-landschappen, vroege Everest-expedities en traditioneel Engelse tweed. Ze manipuleert de traditionele tweed met een hondentand en een visgraat. Door te spelen met kleuren en verhoudingen zet ze een nostalgische toekomst neer.

Nicci James won de Design Award in Ningbo, China. Haar werk si gepresenteerd op ‘Graduate Fashion Week’ in Londen. Op dit moment heeft ze zich aangesloten bij de Knyttan Group waar ze werkt als ontwerper in ‘The factory of the future’.

tumblr: http://niccihollymandy.tumblr.com
Breitrend - Nicci James 3

Breitrend - Nicci James 4

 

Vittorio Branchisio

Vittorio Branchisio is een Italiaans mannenmodemerk dat zich vooral focust op breisels. Door gebruik van de nieuwste breitechnieken en duurzame materialen creëren ze een hele nieuwe kijk op het traditionele breiwerk. Het combineren van garen met verschillend gewicht creëert een diepere laag met reliëf.  Door te spelen met zowel breisels als textiel wordt er leven in de stukken geblazen. Het resultaat is een complex ontwerp met een luxe uitstraling.

Breitrend - Vittorio Branchizio 5

Breitrend - Vittorio Branchizio 6

 

Sibling London

Sibling is een samenwerking tussen Joe Bates, Sid Bryan and Cozette McCreery. Het merk, gelanceerd in 2008, was eerst gebaseerd op mannenkleding waarin speelse breistijlen centraal stond. Op dit moment hebben ze ook een vrouwen lijn. De luipaardmotieven, Bretonse strepen en het felle kleur gebruik is het DNA van Sibling. Het merk neemt het ontwerpen van knitwear een stap verder waar de vormen absurd en expressief worden.

Breitrend - Sibling FW1516 7

Breitrend - Sibling FW1516 8