TOP

Jaap Rijnbende lanceert nieuw concept Jacket & Jeans

Ontwerper Jaap Rijnbende lanceert in september een nieuw concept onder de naam Jackets & Jeans. Comfortabele jeans in combinatie met een kleurrijke blazer.

De spijkerbroek uit de collectie van NYDJ: Not Your Daughter’s Jeans, is volgens Rijbende voor vrouwen boven de 35 de ideale jeans. De jasjes heeft Rijnbende, die streeft naar draagbare ontwerpen met een touch of glamour, zelf ontworpen en komen uit de collectie van zijn eigen label J®. “Heel veel vrouwen durven op een spijkerbroek geen mooie jasjes te dragen. Ik vind een mooi jasje juist wel op een spijkerbroek passen.” De klassieke jasjes die volgens Rijnbende op alle jeans passen en geschikt zijn voor de moeder op het schoolplein zijn in tien verschillende kleuren, waaronder paars, koraalblauw, rood en lavendel verkrijgbaar en zijn gemaakt van polyamide.

Afgelopen dagen zijn de klassieke blazers in combinatie met de spijkerbroeken in de winkels van Rijnbende verkocht en dit bleek volgens hem een megasucces. “Er is echt voor een groot bedrag verkocht. Het valt echt verbazingwekkend goed in de smaak”, aldus Jaap Rijnbende.

De Not Your Daughter’s Jeans zijn in Amerika ontworpen door de Rudes-Sandel-familie, voor de vrouw van boven de 35 die in de mode te weinig aandacht krijgt.