TOP

Inkooptip zomer 2018: functionele mannenmode

Textilia's mannenmoderedacteur spotte verschillende trends op de beurzen voor zomer 2018 en geeft aan de hand daarvan inkooptips. Dit keer: functionele mannenmode.

Functionaliteit gaat een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van de hedendaagse man. Hij reist veel en kiest steeds vaker voor comfortabele mode – die tegelijkertijd ook stijlvol oogt. Dus geen windjacks over pakken, maar wel strak gesneden waterdichte jassen. Vergeet daarnaast de kreukvrije pakken en shirts en lichte, opvouwbare jacks niet.

Z Zegna SS18 Pitti
Z Zegna @Pitti Uomo

Strijkvrij

Stoffen worden steeds innovatiever, waardoor veel kledingstukken strijkvrij zijn en de huid goed laten ademen. Ook zien we dan pakken en jasjes steeds vaker van comfortabele stoffen worden gemaakt en dat nette broeken een elastische band hebben zodat deze lekkerder zitten. 

Op de afgelopen Pitti merkten we op dat modelabels als Lardini en Roy Robson zelfs een speciale lijn met functionele kledingstukken – van geavanceerde stoffen – op de markt brengen. In de stand van Z Zegna draaide het zelfs een en al om waterproof kleding: bij binnenkomst stonden er poppen in zogenaamde regen en werd op verschillende manier aangetoond hoe ‘hi-tech’ de stoffen van dit Italiaanse merk zijn.

Vooral in een land als Nederland mogen functionele mannen-items niet op je inkooplijst ontbreken. Kortom: investeer voor volgend jaar zomer in stijlvolle regenjassen, kreukvrije pakken en ademende shirts.

Z Zegna SS18
Z Zegna @Pitti Uomo

IMG_0593
Lardini @Pitti Uomo

Roy Robson Smart Flex SS18
Roy Robson Smart Flex @Pitti Uomo

Welter Shelter vest SS18
Welter Shelter @Pitti Uomo