TOP

Inkooptip vrouwenmode: vegan bijverkoop (zomer 2020)


Tijdens de laatste editie van Modefabriek was de nodige footwear aanwezig. Opvallend was dat een deel van de zomercollecties – waaronder een aantal nieuwe merken – niet alleen extreem duurzaam geproduceerd is, veel modellen waren ook nog eens 100 procent veganistisch; dus vrij van dierlijke materialen.

Slippers zijn sinds jaar en dag slimme bijverkoop. Het klassieke slippermodel was veelal aanwezig tijdens Modefabriek, maar veel vegan zomerschoeisel biedt tegenwoordig net iets meer comfort en stabiliteit. De keuze uit het zomer 2020-aanbod was groot, zowel qua model als qua kleur, print en achtergrondverhaal. Mooi als je bijvoorbeeld een bewust verhaal wilt vertellen op de winkelvloer zonder af te doen aan je huisstijl. Textilia lichtte er een paar opvallende merken en modellen uit.

Birkenstock

Klassieke modellen zoals de slippers van Birkenstock krijgen een nog groter assortiment met modellen die bestaan uit niet-dierlijke materialen. Voor zomer 2020 zijn deze er ook als teenslippervariant, maar met de bekende anatomisch gevormde voetbedden.

1

 

Ipanema

Slippermerk Ipanema introduceerde een nog groter assortiment met comfortabele slippers die makkelijk te combineren zijn met een iets klassieker assortiment.

2a

2b

 

Asportuguesas

De made in Portugal slippers van Asportuguesas bestaan uit rubber en kurk, de uitstoot van de productie in de fabrieken is minimaal, voor het oogsten van het kurk worden bomen niet beschadigd en er worden lokale arbeiders ingezet.

3a

3b

 

3c

 

Fabulous Fabs

Een aantal sneakers van het merk Fabulous Fabs bevat geen dierlijke materialen zoals leer of suède.

4a

4b

 

Beck Söndergaard

Geen footwear, maar wel opvallende bijverkoop zonder dierlijke toevoegingen: de handtassen uit de zomercollectie 2020 van Beck Söndergaard, een veelal op accessoires gericht label uit Kopenhagen.

5 

 

Ilse Jacobsen

Om de muur met de basic slippermodellen van Ilse Jacobsen konden bezoekers van Modefabriek niet heen, maar het eveneens Deense modelabel introduceerde ook een bescheiden aanbod sandalen voor een gekledere look.

6 

Flamingo’s Life

Sneakermerk Flamingo’s Life werd deze zomer voor het eerst geïntroduceerd op Modefabriek. Het label is van A tot Z duurzaam. Niet alleen zijn de sneakers helemaal vegan, er wordt onder andere duurzaam geproduceerd rubber gebruikt, biologisch katoen en gerecyclede petflessen. En elke collectie kaart een ander milieuvervuilende issue aan.

7a

7b

Indosole

Ook slippermerk Indosole werd voor het eerst getoond op Modefabriek. De eco-slippers zijn gemaakt van gerecyclede autobanden en natuurlijke (organische) materialen en worden door Balinese vakmensen geproduceerd.

8a

 

8b