TOP

ING Retail Jaarprijs: genomineerden categorieprijzen bekend

De genomineerden voor de categorieprijzen binnen de Publieksprijs Beste Winkelketen 2012 zijn bekend. Hema is de grote kanshebber in de categorieën kindermode, vrouwenmode, lingerie en sieraden.

Hema is opvallend vaak genomineerd voor de Retail Jaarprijs Categorieprijzen 2012. De keten neemt het op het gebied van kindermode op tegen H&M, Prénatal, V&D en Zeeman. Ook is Hema in de race in de categorie vrouwenmode, samen met Miss Etam, MS Mode, Purdey en opnieuw Zeeman. Verder strijdt de keten in de categorie ‘Juwelier & Bijouterie’ tegen Bijenkorf, Lucardi, Siebel en V&D en in de categorie’Lingerie & Ondermode’ zelfs tegen Hunkemöller, Livera.

Beste Winkelketen 2012
Op 30 oktober 2012 worden de 27 categoriewinnaars bekendgemaakt tijdens het Excellence Event. Zij strijden vervolgens tijdens een tweede stemronde verder voor de overall hoofdprijs: de ING Retail Jaarprijs Publieksprijs Beste Winkelketen 2012. Consumenten stellen tijdens deze stemronde hun top 5 samen uit de lijst van 27 categoriewinnaars. De uiteindelijke winnaar wordt op 14 november 2012 tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala in Spant! theater in Bussum bekendgemaakt. In 2011 kwamen Miss Etam en Duthler als grote winnaars uit de bus.

Over de stemmers
Ruim 200.000 consumenten hebben de afgelopen maanden online gestemd op hun favoriete winkelketens. Zij beoordeelden deze winkels op negen aspecten. In totaal zijn bijna 500.000 beoordelingen verzameld, verdeeld over 27 categorieën.