TOP

Huren van designertas wordt steeds populairder

Voor wie graag met een dure designertas rondloopt, maar deze niet kan betalen, heeft het Nederlandse bedrijf Cosmo Luxury Bags de oplossing: zij verhuren designerproducten.

De trend van het huren van dure designerproducten is komen overwaaien uit Amerika, vertelt Corina Angelier van de website Cosmo Luxury Bags aan de Volkskrant. Sinds de crisis is de vraag naar het huren van producten van onder andere Gucci, Manolo Blahnik, Prada en Louis Vuitton gestegen. Per maand worden er volgens Angelier zo’n 250 items verhuurd.

Te duur
De winkelprijzen van de tassen kunnen oplopen tot enkele duizenden euro’s. Voor veel consumenten is dit bedrag te hoog. Andere klanten huren volgens Angelier een tas om te kijken of de tas bevalt. “Na de tas een tijdje op proef gehad te hebben, weten ze of ze er 6000 euro en een wachtlijst van twee jaar voor over hebben,” vertelt Angelier.

Rond de 60 euro
Bij Cosmo Luxury Bags huur je een designertas van enkele duizenden euro’s voor 60 euro plus 15 euro verzendkosten per maand. Voor 1000 euro kunnen klanten van het tassenverhuurbedrijf elke maand een andere exemplaar uitkiezen. Alleen de Hermès-tassen zijn een stuk duurder: die worden verhuurd voor 300 euro per maand.