TOP

Hongaren het meest casual naar het werk

Uit onderzoek door persbureau Reuters en Ipsos onder 12.500 mensen in 24 landen, blijkt dat Europeanen - en dan met name Hongaren - 's ochtends weinig moeite nemen om strak in het pak op kantoor te verschijnen.

In deze poll werd onder andere gevraagd of de ondervraagde casual naar het werk ging, en of het dragen van een korte broek toegestaan is bij zijn of haar bedrijf. Wat bleek: nog geen kwart van de Europeanen trekt een pak aan, met op stip de Hongaarse ondervraagden met 12%, en waarvan bijna de helft (46%) ook nog vindt dat een korte broek op de werkvloer moet kunnen.

Must
Dat in tegenstelling tot India, waar meer dan de helft van de ondervraagden (58%) vindt dat een pak een must is tijdens werkuren. De grootste minachting voor een korte broek op de werkvloer kwam naar voren onder de Indonesische panelleden, maar 5% vond dat een korte broek moest kunnen.

Hiërarchie
Ook werd duidelijk dat men zich kleedt naar zijn of haar plaats in de hiërarchie, meer nog dan naar de temperatuur of het weer buiten. Vier van de tien werknemers draagt een casual outfit naar het werk en hetzelfde aantal vond dat casual geklede mensen nooit een kans zouden maken op een senior functie. Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat 66% van mening was dat senior managers altijd beter gekleed moeten gaan dan hun personeel.