TOP

Hoe pas je je kledingstijl aan op vakantie en welke invloed heeft het klimaat?

Je gaat eindelijk een unieke rondreis door Australië maken, maar je moet zeker rekening houden met de verschillende klimaten van dit land. Hoeveel broeken neem je mee? Hoe warm gaat het worden? Geen zorgen. In dit artikel lees je hoe jij je het beste kunt kleden op de verschillende klimaten en hoe je niet teveel kleding meeneemt tijdens je rondreis.

De verschillende klimaten

Wanneer je weet naar welk klimaat je gaat, kun je de kledingkeuze al verkleinen. Wanneer je naar Australië gaat, moet je er wel rekening mee houden dat het klimaat het tegenovergestelde is dan dat van Nederland. Wanneer het in Nederland zomer is, is het in Australië winter. Ook zijn de stormen in Australië heftiger dan die in Nederland, houdt hier dus rekening meer.

Hoe kun je je het beste kleden?

Wanneer je jouw kleding gaat regelen kun je het opdelen in verschillende temperaturen. Het is begrijpelijk als dit lastig is en daarom helpen we je graag:

  • 10 graden of kouder: Zorg dat je verschillende lagen draagt. Trek ook een extra paar sokken aan, want veel energie verdwijnt via de voeten. Ook is het een aanrader om een hemd te dragen. Dit houdt veel warmte vast.
  • 11 tot 14 graden. Je hoeft niet te werken met meerdere lagen. Wel is het belangrijk om een goede jas te dragen.
  • 15 tot 19 graden. Hierbij kun je gemakkelijk met een shirt en een vest rondlopen. Ook heb je de mogelijkheid om een korte broek te dragen of als je dat te koud vindt een panty aan te trekken.
  • 20 graden of hoger. Vaak is het hierbij niet nodig om een jas te dragen, draag vooral dunnere kleding. 

Hoeveel kleding neem je mee?

Wanneer je kleding in gaat pakken, is het goed om niet te veel mee te nemen. Wanneer je goed onderzoek hebt gedaan naar het klimaat, is dit niet moeilijk. Wanneer je dan toch iets blijkt te missen is er genoeg ruimte in je koffer voor een extra trui of shirt en kun je deze gewoon tijdens je reis kopen. Australië is tenslotte niet altijd even voorspelbaar. 

Ben je tijdens je vakantie meer van het warme weer en niet zo van de toeristen? Dan kun je het beste in oktober naar Australië. In oktober is het warm in Australië en zijn er een stuk minder toeristen.


Kortom bereid je goed voor op bijvoorbeeld het klimaat in Australië. Je kunt zo makkelijker de kleding kiezen die je nodig hebt en dan ben jij klaar voor de reis die je altijd al wilde maken!