TOP

Hoe maak ik een low-budget webshop?

Steeds meer moderetailers hebben naast hun fysieke winkel ook een online winkel. Wil jij dit ook maar heb je niet veel budget? Geen probleem! Textilia zet een aantal oplossingen voor je op een rij.

Valerie Toonen is eigenaar van vrouwenmodewinkel She Clothes in Roermond. Sinds oktober 2012 heeft ze ook een online winkel. “Het hebben van een webshop is een full time onderneming naast je eigen winkel”, vertelt ze. “Klanten hebben steeds meer de behoefte om ook online een aankoop te doen. Daarom hebben we de keuze gemaakt om een webwinkel te starten. We zijn in gesprek gegaan met een bedrijfje dat webshops bouwt. Eén van onze doelstellingen was dat we de kosten zo laag mogelijk wilden houden.”

Lage kosten

Net als Toonen zijn er meer winkeliers die zo min mogelijk aan een webwinkel willen uitgeven. Volgens Co de Boer, bedrijfsadviseur bij MKB Nederland, is het belangrijk dat je eerst goed voor ogen hebt wat je met een online shop wilt bereiken. “Vraag jezelf allereerst af of je er echt geld mee wilt verdienen of dat het een als een ondersteunende taak wilt zien voor je fysieke winkel. Als je het laatste wilt, houd het dan simpel en gebruik bijvoorbeeld een pakket zoals WordPress.”

Maandelijkse kosten

Wat nog handig is om te weten is dat je altijd rekening moet houden met maandelijkse kosten. “Wij hebben vaste kosten die ongeveer 50 euro per maand bedragen”, vertelt Toonen. “Daarnaast hebben wij een keurmerk dat 30 euro in de maand kost. Verder kopen we door onze webshop nu ook meer voorraad in”, vertelt Toonen. “Als je echt een professionele webshop hebt dan maak je ook nog extra personeelskosten omdat iemand je webshop moet bijhouden”, zegt de Boer.

Vijf betaalbare oplossingen

Na enig speurwerk vonden wij een aantal betaalbare programma’s waarmee jij redelijk eenvoudig je eigen webshop kunt lanceren:

Myshop.com
Prijs: 5 euro per maand

Via Myshop.com heb je de keuze uit verschillende pakketten waarmee jij een webshop kunt lanceren. Het basispakket kost 5 euro per maand en het professional pakket kost 39 euro per maand. Verder kun je zelf je voorraad bepalen. Hoe groter deze is, hoe meer je extra bij moet betalen. Het minimale pakket bedraagt 5 euro per maand. Je kunt dan 100 producten aanbieden.

Meer informatie? Klik dan hier

Winkelkarretje.nl
Prijs: 19,95 per jaar plus 4,95 euro per maand

Ook via winkelkarretje.nl heb je de keuze uit verschillende pakketten. Een domeinnaam kost 19,95 euro per jaar. Daarna kun je een geschikt pakket uitkiezen. Voor de goedkoopste ben je 4,95 euro per maand kwijt. Hier kun je dan maximaal 100 producten aanbieden. Verder kun je een keuze maken uit verschillende lay-outs en  kunnen klanten via Sisow betalen met iDeal. Het duurste pakket kost 14,95 euro. Maar dan kun je wel een onbeperkt aantal producten aanbieden en kunnen klanten direct via iDeal afrekenen.

Meer informatie? Klik dan hier

Magento
Prijs: 10 euro per maand

Een erg populair programma onder webwinkeliers is Magento. Je hebt met dit e-commerce programma de volledige controle over het design, de inhoud en de functionaliteiten van je webwinkel. Er zijn verschillende bedrijven die Magento aanbieden. Eén daarvan is Skyberate.nl. Via deze site kun je verschillende pakketten bestellen die aansluiten op jouw wensen. Eenmalige kosten hoef je hier niet te betalen. Het goedkoopste pakket kost 10 euro per maand, voor de duurste ben je 45 euro per maand kwijt.

Meer informatie? Klik dan hier

Seo Shop
Prijs: 49 euro per maand

Een webshop beginnen via Seo-shop kan al vanaf 49 euro per maand. Het domein is gratis en het mediumpakket is ideaal voor lokale ondernemers. Je kunt maximaal 250 producten aanbieden en bezoekers kunnen gebruik maken van iDeal als betaalmethode. Daarnaast zit er een Facebook-webshop in het pakket en kun je kortingscodes instellen.

Meer informatie? Klik dan hier

Locals United
Prijs: 100 euro per maand

Geen tijd om zelf aan de slag te gaan? Misschien is het dan slim om een online winkelplatform, zoals Locals United, te benaderen. Zij kunnen voor jou collectief programmeren, ontwerpen, fotograferen, inkopen en onderhandelen. In ruil voor 100 euro per maand heb jij je eigen webshop met URL, een Facebook-webshop via je eigen Facebook-pagina, een webshop op Locals United, on- en offline marketing en publiciteit, een koppeling met de tien grootste kassasystemen en profilering van lokale retailers op geo-locatie.

Meer informatie? Klik dan hier

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden om een goedkope webshop te bouwen. Kijk eens op Google, vraag rond in je omgeving of benader een forum.