TOP

Hoe gaat het met Oscar & Jane? ‘We zijn kleinschalig en persoonlijk’

Begin dit jaar kwam Geraldine Kemper, bekend als presentatrice van diverse programma’s bij BNNVARA, met een eigen label, Oscar & Jane. Inmiddels is de eerste zomercollectie uitverkocht en ligt de nieuwe wintercollectie in de winkels. Geraldine praat ons bij over het afgelopen en komende seizoen.

Hoe kenmerk je Oscar & Jane en voor wie is het label bedoeld?

Oscar & Jane staat voor avontuur. Mijn kleding is voor iedereen die zich er goed in voelt. Ik heb geen specifieke doelgroep of setting voor ogen. Draag wat je wil, wanneer je wil. Wel ontwerp ik wat ik zelf zou dragen, dus in die zin spreek ik waarschijnlijk toch een bepaald publiek aan. Maar ik zou het echt fantastisch vinden als iemand van zeventig of tachtig mijn kleding zou dragen.”

Hoe gaat het sinds de lancering?

“De zomercollectie is heel goed ontvangen. Verschillende items waren al snel uitverkocht. We hebben niet extra geproduceerd, want we willen een zekere exclusiviteit bewaren.”

Wat staat er op de planning voor komend seizoen?

“Voor het winterseizoen hebben we wat meer productie gedraaid, maar we houden de collectie bewust overzichtelijk en gelimiteerd.”

Wat kenmerkt de collectie?

“We hebben veel gebreide truien. Met en zonder kol en sommigen lekker lang zodat je ze met een legging kan dragen. En net als deze zomer brengen we veel “pakjes”, zoals ik dat noem. Matchende boven- en onderstukken, veelal in print. Van de zomer hadden we veel korte broeken met bijpassende top met korte mouwen. Deze winter zijn de pijpen en mouwen lang, maar het concept blijft staan.”

Wat is je favoriete item?

“Toch wel die pakjes. Dat is ook een beetje mijn signature en ze verkopen erg goed.”

In welk prijssegment opereert Oscar & Jane?

“We willen voor iedereen bereikbaar zijn. Daarom liggen onze prijzen tussen de € 29,- voor een t-shirt en € 79,- voor een lange gebreide trui.”

Waar verkopen jullie inmiddels?

“We tellen inmiddels circa veertig verkooppunten en liggen in verschillende boetiekjes door het hele land. Dat vind ik ook het leukste; kleinschalig en persoonlijk. Maar we verkopen natuurlijk ook via onze webshop en Wehkamp.nl. Als we dat niet doen, zijn we niet voldoende bereikbaar voor iedereen. De verdeling online/offline is ongeveer 50/50.”

Waar ben je het meest trots op?

“Ik vind het geweldig dat we goed ontvangen zijn en dat het niet bij een collectie blijft. Super dat we echt een merk aan het bouwen zijn!”

Oscar  Jane Geraldine Kemper 2018 1

Oscar  Jane Geraldine Kemper 2018 2