TOP

Hoe gaat het met Huit?

Iedere maand neemt Textilia een bodyfashionmerk onder de loep en vraagt hoe het gaat. Deze maand spraken we met het Franse lingeriemerk Huit.

Aantal leveringen: Onmogelijk om hier een vaststaand antwoord op te geven: dat zijn er gewoon te veel!
Aantal collecties: Twee lingeriecollecties per jaar en twee swimwearcollecties. Van elk soort leveren we één collectie per lente/zomer en één per najaar/winter.
Collectieopbouw: De lingerielijnen bestaan uit basicitems, items met prints, fashionitems en de verleidelijjke glamourmodellen. Onze swimwear bestaat uit de commerciële plein été-lijn, die heeft wat fellere kleuren. De croisette-lijnen zijn chique en elegant, en gaan gepaard met ready-to-wear accessoires. Ten slotte is er ook nog de creator-lijn: met wat meer grafische prints en fashionable kleuren.
-Segment: midden.

Sinds wanneer bestaat Huit?
Het merk is opgericht in 1968, dus meer dan 40 jaar.

Welke doelen zijn behaald sinds de lancering?
Ons doel was om te innoveren en vrouwen te verrassen met betaalbare en subtiel collecties. We richten ons vooral op de dynamische, urban en up-to-date vrouw. Huit wil het vrouwenlichaam nog mooier maken dan het al is.

Hoe is het afgelopen verkoopseizoen gegaan?
Seizoen SS2011 begon positief door de voorspoedige leveringen en het mooie strandweer, maar natuurlijk ook door de sterke collecties.

En wat zijn de verwachtingen voor het komende FW2011-seizoen?
Die zijn niet alleen trendsettend en creatief, maar hebben de nodige commerciële potentie, waardoor ze erg gewaardeerd worden door de inkopers.

Dit voorjaar is er een nieuwe Mama-collectie gepresenteerd, wat kun je daarover vertellen?
Met de Cupcake-lijn biedt Huit lingeriesetje voor alle mama’s. De eyecatchers van deze lijn zijn de wolkjes op de beha’s en het hartje op de achterkant van de slip. Lieflijk en sexy tegelijk! Maar wat we natuurlijk niet uit het oog verliezen is de extra comfortabele pasvorm en de uitstraling.

Wat is het favoriete item uit de laatste collecties?
De lijn China Girl is een typische Huit-lijn. Deze is grafisch heel sterk en combineert een luxe, transparante stof met fashionable kleuren.

Ga voor meer informatie naar www.huit.com.