TOP

Henrike Bulthuis van Jil en Sil gaat door met Mijn

Na tien jaar het kinderkledinglabel Jil & Sil te hebben gerund samen met een zakelijk compagnon, gaat designer Henrike Bulthuis alleen door met het label Mijn. Mijn brengt een collectie uitsluitend voor meisjes.

Het kindermerk Jil & Sil houdt min of meer op te bestaan, nu designer Henrike Bulthuis heeft besloten alleen verder te gaan met haar nieuwe label Mijn. “Het is misschien jammer van 10 jaar naambekendheid die ik met Jil & Sil had opgebouwd, maar Mijn biedt vooral nieuwe mogelijkheden.”, redeneert Henrike. “Alles wat ik doe is nu voor mezelf. Wat blijft is mijn handschrift dat zo kenmerkend was voor Jil & Sil en dat zal zo blijven. Jil & Sil was heel onderscheidend en dat lijkt nu ook een beetje mijn geluk. In dit ingetogen genre is de markt nog niet verzadigd.” Voor Henrike’s nieuwe label Mijn blijven de stijl, de filosofie en het verhaal hetzelfde. “Ik heb geen stylisten in dienst die ik dit hoef over te brengen. Het is ‘Mijn’ eigen stijl.” Klanten van Jil & Sil zijn de afgelopen weken persoonlijk door Henrike ingelicht.

Mijn zomercollectie 2012
Net als Jil & Sil wordt de collectie van Mijn tijdloos, draagbaar en mooi met een Oud-Hollands tintje. Voorheen brachten we allerlei lijnen voor baby, jongens, basics en sport. Mijn gaat verder voor meisjes. Nieuw is maat 158/164 zodat de maten gaan lopen van 2 tot 14 jaar. Nieuw is ook het accent op organic materialen, omdat ik merk dat het bewustzijn daarover bij ouders groeit. Met Mijn wil ik ook weg van het massaproduct. Ik heb sterk de behoefte om er iets persoonlijks in te leggen. Vandaar de naam Mijn. Op de hangtags kun je dan ook lezen ‘Voor jou, van Mijn’.”

Mijn is op Kleine Fabriek te zien in stand D48