TOP

Hartje zomer al winterjassen verkopen?

96% van de bezoekers van Bengels.nl vindt dat collectie en seizoen niet goed op elkaar zijn afgestemd. Wat moet er volgens het kindermodesegment gebeuren om de boel weer in het gareel te krijgen?

Hartje zomer kinderen in een nieuwe winterjas hijsen, maar nee-verkopen op een bikini. Het is veel winkels weer overkomen afgelopen zomer. De timing is ver te zoeken. Hoog tijd dus, dat er wat aan gedaan wordt, maar wie moet het heft in handen nemen?

Om collectie en seizoen beter op elkaar af te stemmen, moeten leveranciers later starten met uitleveren, vindt 27%. Nee zegt 8%, winkeliers moeten gezamenlijk afspreken dat zij later met de uitverkoop beginnen. 21 Procent vindt dat zowel leveranciers als winkeliers niet langer achterover kunnen leunen. Ze moeten samen branchebrede afspraken met elkaar maken.  

Uitverkoop aan banden
Maar liefst 40 procent van de stemmers vindt dat de uitverkoop aan banden moet worden gelegd via wetgeving. Alleen dan wordt de kring doorbroken van steeds vroeger uitverkopen om de steeds vroegere leveringen te kunnen betalen.  

Perfecte timing
Toch is er nog altijd een groepje branchegenoten dat geen moeite heeft met de huidige gang van zaken. Slechts 4 procent vindt dat er niets aan de hand is. Collectie en seizoen zijn al goed op elkaar afgestemd. Misschien zijn zit de ondernemers en leveranciers die met frequente leveringen werken. Of in toeristengebieden….

Monique van Stan & Stacy in Den Burg (Texel) reageerde op de poll: “Alsjeblieft geen branchebrede afspraken. Ik kreeg dit jaar de winterjassen van Sevenoneseven eind juni binnen. Na twee weken was bijna alles al op – aan toeristen!”

 

Wat vind jij? Verkoop jij graag winterjassen als de mussen van het dak vallen? Geef je reactie hieronder….

Je kunt ook stemmen op de nieuwe poll op onze homepage: Wat is volgens jou de oorzaak van de slechte timing tussen collectie en seizoen (winterjassen hartje zomer etc)?