TOP

Hardlopen in de sneeuw

Nu de sneeuwbuien en de vrieskou aanhouden wordt runningspecialist Saucony steeds vaker de vraag gesteld: welke schoenen zijn het meest geschikt in deze winterse omstandigheden? Het antwoord op deze vraag is minder simpel dan lijkt.

Op het wegdek dat (gedeeltelijk) sneeuwvrij is gemaakt voldoet een normale trainingsschoen het beste. De combinatie van carbon en blown rubber biedt het meeste grip op dit type wegdek. Toch ontkom je vaak niet aan die gladde stukken met platgereden of platgelopen sneeuw. Op deze bevroren ondergrond zal iedereen extra voorzichtig moeten zijn om blessures te voorkomen.

Sneeuwschoen

Voor routes waar nog steeds een laag sneeuw ligt, zijn schoenen met een “trail” profiel de uitkomst. Voor deze omstandigheden adviseert Saucony het Progrid Razor model. Deze opvallende runningschoen heeft een gaiter (vaste overschoen) die gevoerd is met eVent materiaal (ademend en waterdicht). Met een softshell binnenvoering en een Vibram (buitengewone grip en tractie) slijtzool is werkelijk overal aan gedacht. Droge voeten en voldoende grip zijn het resultaat. Met deze ultieme off-road schoen kan je ook in de verse sneeuw prima uit de voeten. Het opvallende design van de Razor is bekroond met de fel begeerde red dot award voor product design. De winkelverkoopprijs van de ProGrid Razor is 150 euro. Consumenten kunnen voor informatie en verkoopadressen kijken op de site van Saucony.

Saucony

Saucony is een Amerikaans merk dat zich sinds de jaren zeventig exclusief op running richt. Door deze jarenlange focus weet Saucony wat lopers willen en van hun producten verwachten. Bij Saucony staat hardlopen centraal. Alle werknemers zijnn hardlopers en dit enthousiasme vind je terug in de producten. Saucony streeft ernaar het beste runningmerk te zijn. Ondanks de toegepaste vooruitstrevende technieken blijft Saucony steeds op zoek naar innovaties. Stride Rite Europe BV verzorgt de distributie en marketing in de Benelux voor Saucony.

 

Lees ook de running fotoreportage in Sportcult nummer 1 die binnenkort verschijnt